Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!


   ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ


Η Συντονιστική Ομάδα Αδιορίστων Θεολόγων διαμαρτύρεται εντονότατα για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών και των θεολόγων εκπαιδευτικών, κλάδου ΠΕ01.
Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στις πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών θεολόγων στις 12 Νοεμβρίου 2012. Ο αριθμός τους: μόλις δέκα (10)!!! Είναι γνωστό ότι τα κενά ανέρχονταν στα 124, για αυτό και υποστηρίζουμε ακράδαντα ότι ο αριθμός αυτός είναι μηδαμινός και ανίκανος να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες στα σχολεία της χώρας.
Επιπροσθέτως, η πλειοψηφία  των συναδέλφων που προσελήφθησαν (οι έξι στους δέκα) κατά την προαναφερθείσα φάση, τοποθετήθηκε σε περιοχές της Πελοποννήσου, παραμερίζοντας έτσι περιοχές με μεγάλες ανάγκες, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, η Κρήτη.
Βασικό επιχείρημα του Υπουργείου για τις πενιχρές προσλήψεις αναπληρωτών θεολόγων ήταν οι ελάχιστες πιστώσεις που διαθέτει. Επιχείρημα το οποίο αποδείχθηκε αβάσιμο αφού με τις δύο τελευταίες φάσεις πρόσληψης αναπληρωτών ξεπεράστηκε κατά πολύ ο αριθμός των πιστώσεων που είχε αναφερθεί. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πιστώσεων σύμφωνα με το Υπουργείο ήταν 320. Συνολικά όμως, με τις φάσεις της 12ης και 15ης Νοεμβρίου προσελήφθησαν 535 εκπαιδευτικοί.
Στη συνέχεια, μια ακόμη κίνηση του Υπουργείου φανερώνει ξεκάθαρα ότι ο κλάδος των θεολόγων για τον Υπουργό και το επιτελείο του δεν είναι απλά «δευτερεύων» αλλά ανύπαρκτος!! Φυσικά αναφερόμαστε στον μηδενικό διορισμό συναδέλφων που είναι διοριστέοι στον ΑΣΕΠ του 2008. Εκκρεμεί ο διορισμός τους εδώ και χρόνια! Παρά ταύτα, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στις 22/11/2012 τον διορισμό εκπαιδευτικών διαφόρων άλλων ειδικοτήτων οι οποίοι πέτυχαν με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008, παραγκωνίζοντας και πάλι τον κλάδο των θεολόγων από τους διορισμούς παρόλο που υπάρχουν τόσα κενά ανά την Ελλάδα. Το Υπουργείο Παιδείας αυτή τη στιγμή διαπράττει μια τεράστια αδικία εις βάρος του κλάδου μας και συνεχίζει να μας εμπαίζει!!!Μήπως το Υπουργείο Παιδείας κατήργησε το μάθημα των Θρησκευτικών και απλά παρέλειψε να μας ενημερώσει;
Θα θέλαμε επιτέλους να μάθουμε, ΓΙΑΤΙ αυτός ο ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟΣ και ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ του κλάδου μας. Αποκλεισμός και κατά τους διορισμούς του Αυγούστου του 2012 –παρά τον υψηλό αριθμό των συνταξιοδοτήσεων-, αποκλεισμός κατά τις προσλήψεις αναπληρωτών μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, πρόσληψη δέκα μόνο θεολόγων για να καλύψουν τα 124 κενά σε όλη τη χώρα και πάλι αποκλεισμός από τους διορισμούς των διοριστέων συναδέλφων του ΑΣΕΠ του 2008.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ. ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ‘Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ.
Θεωρούμε ότι σε μία εποχή τεράστιας κρίσης των πάντων ειδικά όταν αυτή είναι κυρίως πνευματική και ηθική, σε μια εποχή κατά την οποία φαινόμενα βίας και ρατσισμού βρίσκονται σε έξαρση λόγω της οικονομικής κρίσης, η Θρησκευτική Αγωγή δεν είναι πολυτέλεια για την εκπαίδευση, αλλά οφείλει να αποτελεί προτεραιότητά της. Το μάθημα των Θρησκευτικών δεν προσφέρει ξερές γνώσεις αλλά προτείνει μια στάση ζωής, διδάσκει ιδανικά και αξίες όπως αγάπη, αλληλεγγύη, ισότητα, δικαιοσύνη και σεβασμό, καταφέρνει να απαλύνει τα αρνητικά συναισθήματα των παιδιών όπως είναι το άγχος, η μοναξιά, η περιθωριοποίηση, ο πόνος που βιώνουν λόγω της κρίσης, νιώθουν πως έχουν ένα στήριγμα και αυτό τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα όνειρα τους. Ας μην ξεχνάμε ότι πρωταρχικός σκοπός της Παιδείας δεν είναι απλά η γνώση, αλλά και η πολύπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού.
Από τα παραπάνω θεωρούμε ότι δικαίως αισθανόμαστε ότι εισπράττουμε από τη μεριά του Υπουργείου κοροϊδία.
Απαιτούμε το Υπουργείο από εδώ και στο εξής να τηρήσει δίκαιη στάση απέναντι στον κλάδο μας και επιτέλους να κάνει σωστά τη δουλειά του και να καταστήσει κάθε σχολείο σε όλους τους νομούς της χώρας μας ικανό να λειτουργήσει.
Η Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Θεολόγων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση της εξαιτίας της αδικαιολόγητης και ακατανόητης στάσης του Υπουργείου Παιδείας, που φανερώνει άνιση μεταχείριση του μαθήματος των Θρησκευτικών αλλά και των θεολόγων εκπαιδευτικών.
Ζητούμε και προσπαθούμε για το αυτονόητο: να καλυφθούν τα κενά ανά την Ελλάδα, έτσι ώστε οι μαθητές μας να έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν το μάθημά μας. Κοντεύουν Χριστούγεννα κ. Υπουργέ και πολλά σχολεία εξακολουθούν να υπολειτουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...