Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ





Η Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Θεολόγων δηλώνει την έντονη δυσαρέσκεια της και διαμαρτύρεται για την απάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου (αριθμ .πρωτ. 134091/ΙΗ ΕΞ) στην ερώτηση του βουλευτή Β' Αθηνών κ. Β. Πολύδωρα (ΠΑΒ802/11-10-2012) όσον αφορά τους μηδενικούς διορισμούς μονίμων-αναπληρωτών θεολόγων
αναγκαίων για την κάλυψη των 120 και πλέον κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Στην παραπάνω απάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου αναφέρεται ότι για το σχολικό έτος 2011-2012 τοποθετήθηκαν 51 αναπληρωτές θεολόγοι όμως ο αριθμός αυτός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί πέρυσι είχαν διοριστεί 119 !!! (110 κανονικού και 9 μειωμένου ωραρίου) με βάση τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου. Η μεγάλη διαφορά που προκύπτει δημιουργεί εύλογες απορίες για την εσκεμμένη ή τυχαία παραποίηση των στοιχείων. Επίσης δεν μας απαντά ο κ. Υπουργός με ποια κριτήρια έγινε η κατανομή των κονδυλίων στις υπόλοιπες ειδικότητες αποκλείοντας μ' αυτόν τον τρόπο τον κλάδο των θεολόγων από τις φετινές προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών. Όλοι εμείς οι αδιόριστοι θεολόγοι που εργαζόμαστε ως αναπληρωτές -ωρομίσθιοι τα τελευταία 10 χρόνια δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει μια στοχευμένη περιθωριοποίηση του μαθήματος και της θέσης μας στην ελληνική εκπαίδευση αλλά απλώς ότι ο υπουργός είχε λάθος πληροφόρηση.
Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να δώσει τα πραγματικά στοιχεία των περσινών αναπληρωτών και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των φετινών κενών.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
e-mail επικοινωνίας: theologoi01@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...