Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Επιτέθηκαν σε καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής του ΑΠΘ για τα σκουπίδια



Τη σύγκλιση γενικής συνέλευσης του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, ζητά ο πρόεδρός του Χρυσόστομος Σταμούλης, με αφορμή περιστατικό βίας που σημειώθηκε χθες στην Θεολογική Σχολή όταν καθηγητές και φοιτητές επιχείρησαν να καθαρίσουν από τα σκουπίδια τον γύρο χώρο και δέχθηκαν επίθεση και ξυλοδαρμό από φοιτητές και εργολαβικούς υπαλλήλους, που χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία τους ως απεργοσπαστική.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι δύο καθηγήτριες των τμημάτων Θεολογίας και Ποιμαντικής, αλλά και μία φοιτήτρια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα φοιτητών και εργολαβικών υπαλλήλων, που έσπευσαν να τις εμποδίσουν να καθαρίσουν τη σορό σκουπιδιών που κατέκλισε τους χώρους της Σχολής. Ακολούθησε λογομαχία και κυνηγητό εντός της Σχολής που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της φοιτήτριας που οδηγήθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Μάλιστα, όταν έσπευσε στο σημείο καθηγητής, προκειμένου να προστατεύσει τις καθηγήτριες και την φοιτήτρια δέχθηκε ξυλοδαρμό από τους εναντιωμένους φοιτητές.

Αμέσως μετά, περίπου δέκα άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο πέταξαν στους διαδρόμους και στα γραφεία της Σχολής σακούλες με σκουπίδια, ενώ γέμισαν με συνθήματα και μπογιές το σημείο φύλαξης.

Ο κ.Σταμούλης εξέφρασε την αλληλεγγύη στα αιτήματα των εργολαβικών υπαλλήλων, ωστόσο, υποστήριξε ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει το πρόβλημα της καθαριότητας και τίθεται πλέον ζήτημα ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων και φοιτητών της Σχολής.
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...