Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Γ. Παπαδόπουλος :Με τη κοινή λογική…


Με τη κοινή λογική…

Ο αγαπητός συνάδελφος, υπεύθυνος της ιστοσελίδας thriskeftika.blogspot.com, κατά πάγια προσφιλή τακτική του, σε πρόσφατο δημοσίευμά του, με αυθαίρετες όσο και αντιφατικές τοποθετήσεις, επιτίθεται και πάλι με ανοίκειο τρόπο, σε θέσεις – κείμενα και τους συντάκτες τους, επειδή απλά δεν συμφωνεί μαζί τους. Είναι δύσκολο να εκτιμήσει ο νηφάλιος αναγνώστης των κειμένων του, τα ακριβή κίνητρα των παρεμβάσεών του:
Πρόκειται για διάθεση αυτοπροβολής και αυτοδικαίωσης; Οι αποκαλύψεις εντυπωσιακών δήθεν «μυστικών» και «σκοτεινών σχεδίων», που περιέρχονται κατ’ αποκλειστικότητα σε γνώση μόνο του κ. Τάτση, μέσω μυστικών πληροφοριοδοτών με διασυνδέσεις στα άδυτα των κέντρων λήψης αποφάσεων, ενισχύουν μια τέτοια υπόθεση.
Πρόκειται για επιθυμία έγκυρης ενημέρωσης των συναδέλφων; Αλλά τα «νέα» που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του έχουν «αλιευθεί» από άλλα μέσα και κυρίως από υπερόρια ιστοσελίδα φανατικού θαυμαστή του, που ενίοτε αναμεταδίδει τις πρωτότυπες απόψεις του. Αναφέρεται σε επίσημες συναντήσεις, για τις οποίες, αν και ουδέποτε παρέστη, έχει άποψη «αυτόπτου» και «αυτήκοου»(!) .
Πρόκειται για διάθεση «αποκάλυψης» των «απόρρητων» κάποιου συλλογικού φορέα; Προφανώς αποτελεί πρωτοτυπία να παρουσιάζεις και μάλιστα σχολιάζοντας με παιδαριώδεις υπαινιγμούς, τις εκδηλώσεις άλλου συλλόγου, όταν εκείνος πρώτος τις έχει ανακοινώσει δημόσια με παρρησία και μάλιστα χωρίς τη παραμικρή διάθεση εντυπωσιασμού ή ωραιοποίησης.
Πρόκειται για κίνηση υποστήριξης του θεολογικού συλλόγου του οποίου ελεύθερα ασφαλώς είναι μέλος; Είναι συγκινητική η προσπάθεια, όσο και απελπισμένη, αφού επιλέγει με αυτό το τρόπο να καλύψει τη διγλωσσία των ανακοινώσεών του, που οφείλεται ασφαλώς, εκτός των άλλων, και στη φυσική –άρα και ουσιαστική- απουσία του προέδρου του από τα συλλογικά δρώμενα.
Πρόκειται για ειλικρινή προσπάθεια πληροφόρησης του θεολογικού κόσμου για τα όσα «εξυφαίνονται» από το Υπουργείο Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών; Δεν αναφέρει όμως τίποτε για τη συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΘ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, στην οποία ασφαλώς συζητήθηκε και το θέμα της μετονομασίας του μαθήματος στο Λύκειο και τα του περιεχομένου του. Είναι τουλάχιστον περίεργο να γνωρίζει λεπτομέρειες για τρίτους και να αγνοεί ή να αποσιωπά(;) τόσο σημαντικές πληροφορίες για όλους μας.

Ο αγαπητός συνάδελφος ομιλεί και πάλι “ex cathedra” αποφαινόμενος για τις «πραγματικές προθέσεις» εκατοντάδων συναδέλφων του [θεολόγων καθηγητών, δασκάλων, μελών ΔΕΠ, κληρικών], που προφανώς δεν τους «επιτρέπει» να έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές του. Η απαξίωση και η υποτίμηση συμπληρώνεται από την θαυμαστή ικανότητα –ίσως και χάρισμα ! – ανάγνωσης συνειδήσεων. Για πολλοστή φορά αναφέρεται- με συκοφαντική διάθεση- σε κείμενα του Πανελληνίου Θεολογικού συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ», χωρίς να παραπέμπει ποτέ στο χωρίο που του προκαλεί «ιερή» αγανάκτηση, ερμηνεύοντας αυθαίρετα και ανακαλύπτοντας μονίμως δόλια σχέδια. Ο αρθρογράφος , αν και ορθόδοξος θεολόγος - κατά δήλωσή του - δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πάντα, υπηρετώντας με συνέπεια την αρχή ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Πρόκειται τελικά για ανάδυση συμπλέγματος κατωτερότητος ή απλώς για έλλειψη ήθους;


Γ. Παπαδόπουλος
Μέλος Δ.Ε «ΚΑΙΡΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...