Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Από «κόσκινο» τα Μεταπτυχιακά των εκπαιδευτικών -Από τους 1103 κατόχους Μ.Σ. μόνο 135 κατέθεσαν αιτήσεις για Σχολικοί Σύμβουλοι


  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας 1103 μεταπτυχιακοί τίτλοι (μεταπτυχιακά και διδακτορικά), που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό. Από τους  εκπαιδευτικούς που κατέχουν τέτοιους τίτλους, αιτήσεις για σχολικοί σύμβουλοι υπέβαλαν 135, σύμφωνα με ενγμέρωση που έκανε στο esos o Αιερτός Δ.Μπράτης . Εξ αυτών των τίτλων:
4 είναι στην Ιταλική γλώσσα
1 στην Ισπανική γλώσσα
2 στη Σερβική γλώσσα
2 στη Βουλγαρική γλώσσα
126 στην Αγγλική γλώσσα
Μετά τις καταγγελίες που έγιναν και τη σχετική έρευνα που διεξάγεται, ο κ. Μπράτης ζήτησε από το Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να εξεταστεί η δυνατότητα ουσιαστικής διακρίβωσης της γλωσσομάθειας των υποψηφίων, στη γλώσσα στην οποία αποκτήθηκε ο μεταπτυχιακός τίτλος.
Το Συμβούλιο με πλειοψηφία (6-1) αποφάσισε να γίνει ερώτημα προς τη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας για το αν μπορεί, στη διαδικασία της συνέντευξης, να αξιοποιήσει ξενόγλωσσους καθηγητές, για τις γλώσσες που δε γνωρίζουν τα μέλη του συμβουλίου, όπως προβλέπεται για το συμβούλιο επιλογής συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικού. Ήδη , ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Επιλογής , η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει από το ΔΟΑΤΑΠ τον επανέλεγχο αυτών των τίτλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...