Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως :Η Αγία Γραφή «σερφάρει» στο ίντερνετ...








Όπως τονίζει ο ιεράρχης,  το διαδίκτυο αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων.

Αναλυτικά  ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως  δήλωσε:
"Όταν για παράδειγμα με μερικά κλικ μέσα από το facebook μπορούμε να απευθύνθουμε στην «3η πολυανθρωπότερη χώρα του κόσμου…» αντιλαμβάνεστε γιατί η Αγία Γραφή «σερφάρει» ήδη στο ιντερνετ. Για τους ανθρώπους του Θεού, τους σύγχρονους ιεραποστόλους των μεγάλων λεωφόρων της τεχνολογίας του 21ου αιώνα η «πρόκληση» αλλά και η πρόσκληση είναι ήδη εδώ.

Εντυπωσιάστηκα ειλικρινά όταν άκουσα, μέσω του ιντερνετ κι εγώ, τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο να δηλώνει:«…Τάσσομαι υπέρ της χρήσης του διαδικτύου…οι κληρικοί εκτός από την ενοριακή διακονία, θα πρέπει να διεξάγουν και ιεραποστολικό έργο μέσα από το διαδίκτυο και τα blogs… αυτός είναι ο χώρος όπου εκεί δημιουργείται η διάθεση των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων…κάθε Επισκοπή και κάθε ενορία πρέπει να δημιουργήσει την δική της ιστοσελίδα στο ίντερνετ, διότι με τον τρόπο αυτό θα διαδίδουν παντού το Ευαγγέλιο, αλλά και θα συζητούν με τους νέους διάφορα προβλήματα μέσω email..»."


Το Δεκέμβριο του 2010 για πρώτη φορά ηχογραφήθηκε στη δημοτική γλώσσα το σύνολο της Καινής Διαθήκης με μουσική επένδυση, ενώ ο κ. Άνθιμος προαναγγέλλει πλούσια ιεραποστολική διαδικτυακή δραστηριότητα, επισημαίνοντας: "Σε μερικές μέρες θα μπορούν όλοι να ακούν τον ηχογραφημένο λόγο του Θεού ΔΩΡΕΑΝ στη διεύθυνση www.vivlos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...