Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση της Δ. Ε. του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ με τον Προέδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου καθηγητή κ. Ναυρίδη








 Στις 6 Δεκεμβρίου 2010,πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ-για την αναβάθμιση της Θρησκευτικής εκπαίδευσης» (Μ.Κωνσταντίνου, Δ. Μόσχος, Γ. Μαυροκωστίδης, Α.Αργυρόπουλος, Π. Καζλάρη, Χ. Παπασωτηρόπουλος και Γ. Παπαδόπουλος),με τον Προέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου καθηγητή κ. Κλήμη Ναυρίδη στην έδρα του Π.Ι στην Αγία Παρασκευή.Στη συνάντηση   ήταν παρόντες  πλήν του Προέδρου και οι σύμβουλοι του Π.Ι κ.κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου (Θεολόγων) και Γεώργιος Τύπας(Πρωτοβάθμιας).
Ο κ.Ναυρίδης αλλά και οι Σύμβουλοι  ενημέρωσαν τα μέλη της ΔΕ για το υπό εξέλιξη έργο της σύνταξης νέων Προγραμμάτων Σπουδών για το «Νέο Σχολείο» (Δημοτικό-Γυμνάσιο) . Κατά την διάρκεια της συζήτησης  τα μέλη της ΔΕ  ανέπτυξαν τις θέσεις του Συνδέσμου τόσο για τη φυσιογνωμία του μαθήματος των Θρησκευτικών , όσο και για το περιεχόμενο των υπό κατάρτιση Προγραμμάτων Σπουδών.  Υποστήριξαν την υποχρεωτικότητα του μαθήματος για όλους τους μαθητές, την αποδέσμευσή του από κατηχητικές πρακτικές και την μετατροπή του από ένα στενά ομολογιακό-μονοφωνικό σε ένα πιο ανοικτό-πολυφωνικό μάθημα.
Η  συζήτηση, ανέδειξε  τη διάθεση όλων, να προχωρήσουν σε μια συνεργασία ,  προς όφελος της σχεδιαζόμενης αλλαγής  για το μάθημα των Θρησκευτικών.Τα μέλη της Δ.Ε.  διατύπωσαν τις επιφυλάξεις τους για  τα  Προγράμματα Σπουδών, επισημαίνοντας την περιορισμένη χρονική προθεσμία για την πραγματοποίησή τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...