Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΞΑΝΘΗΣ:«Πλήρωση λειτουργικών κενών ειδικότητας ΠΕ 01 Θεολόγων»




ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Διεύθυνση: Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης  
Ιερά Μονή Ταξιαρχών, 67100 Ξάνθη
Τηλ. επικοινωνίας: 6945088760

Αρ. Πρωτ.: 1                                                                        Ξάνθη, 28 Ιανουαρίου 2013

                                                                                 ΠΡΟΣ:       ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
                                                                       
                Γραφείο Υπουργού
                κ. Αρβανιτόπουλου

ΘΕΜΑ: «Πλήρωση λειτουργικών κενών ειδικότητας ΠΕ 01 Θεολόγων»

            Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι λανθασμένες και επικίνδυνες πολιτικές των τελευταίων χρόνων έχουν οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της κοινωνικής κατάρρευσης και την παιδεία του τόπου σε πρωτοφανή μαρασμό. Άνεργοι γονείς, υποσιτισμός μαθητών, απώλειες σε μαθητικό δυναμικό λόγω μετανάστευσης, έξαρση του ρατσισμού και της ενδοσχολικής βίας, έλλειψη πόρων για τη λειτουργία των σχολείων και μισθοί πείνας για τους αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς συνθέτουν ένα τοπίο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον εκπαιδευτικό μεσαίωνα.  
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της συνεχούς υποβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου οι Θεολόγοι εκπαιδευτικοί του νομού Ξάνθης γινόμαστε φέτος μάρτυρες μιας πρωτοφανούς απροθυμίας και άρνησης του Υπουργείου για την πλήρωση των λειτουργικών κενών των σχολείων της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 158467/14-12-2012 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, στις 2-11-2012 τα λειτουργικά κενά Θεολόγων σε όλη τη χώρα ανέρχονταν σε 133. Από αυτά καλύφθηκαν μόνο τα 10 με την πρόσληψη ισάριθμων αναπληρωτών στις 12-11-2012.
 Σε πολλά λοιπόν σχολεία της νησιώτικης και ακριτικής κυρίως Ελλάδας οι μαθητές φέτος δεν θα διδαχτούν το μάθημα των Θρησκευτικών ή θα κληθούν να το διδάξουν συνάδελφοι που παρά τις αγνές προθέσεις τους στερούνται της ανάλογης επιστημονικής κατάρτισης. Τη στιγμή λοιπόν που η κατάρρευση των ηθικών αξιών, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η εγκληματικότητα και οι αυτοκτονίες αποτελούν καθημερινά φαινόμενα, πολλοί μαθητές δεν θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να διδαχτούν ένα μάθημα που αναδεικνύει αξίες όπως η αγάπη, ο σεβασμός προς το συνάνθρωπο, η πίστη, η ελπίδα και ο αγώνας για έναν δικαιότερο κόσμο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναλογιστεί τις σοβαρότατες συνέπειες αυτής της απροθυμίας της και να προβεί έστω και καθυστερημένα στην κάλυψη των παραπάνω λειτουργικών κενών, όπως έπραξε και για άλλες ειδικότητες.  


           
Κοινοποίηση:
1.      Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας και Θράκης
2.      Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...