Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος ΚΑΙΡΟΣ: Η τακτική της άμεσης ανάμιξης στα εσωτερικά ενός άλλου συλλόγου και οι προσωπικές επιθέσεις ...αποτελούν μεθοδεύσεις ξένες προς το ύφος και το ήθος του χώρου μας.








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
To Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ-για την αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης» έχει ως πάγια αρχή να μην αναμιγνύεται στα εσωτερικά άλλων συλλόγων, κάτι που δεν φαίνεται ότι ενδιαφέρει την   Διοικούσα Επιτροπή του Συνδέσμου Θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης, η οποία από της συστάσεώς της, με ανακοινώσεις και επιστολές που αναρτώνται σε ηλεκτρονικά μέσα, είτε σχολιάζει με ανοίκειο τρόπο ενέργειες του ΔΣ μας, είτε επιτίθεται με προκλητικό τρόπο κατά μελών του.
 Η  τακτική της άμεσης ανάμιξης στα εσωτερικά ενός άλλου συλλόγου και οι προσωπικές επιθέσεις, δεν συνιστούν και την  ευτυχέστερη μέθοδο, ενός προσωρινού διοικητικού οργάνου, που επιδιώκει να δηλώσει με αυτό τον τρόπο την ύπαρξη και λειτουργία του συλλογικού σχήματος που εκπροσωπεί κατά  δήλωσή του, ενώ παράλληλα αποτελούν μεθοδεύσεις ξένες προς το ύφος και το ήθος του χώρου μας.
 Ελπίζουμε   ότι ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ηρακλής Ρεράκης, εκ των συνιδρυτών του Συνδέσμου, δεν συμφωνεί με παρόμοιες αντισυναδελφικές πρακτικές, καθώς δεν ταιριάζουν  στην προσωπική του ιστορία και διαδρομή ούτε φυσικά στο ήθος ενός ακαδημαϊκού δασκάλου.
Οι σύλλογοί μας εργάζονται παράλληλα, θεωρώντας βέβαια από διαφορετική σκοπιά τα προβλήματα του θεολογικού κόσμου και το ζήτημα του Μαθήματος των Θρησκευτικών, αναλαμβάνοντας  πρωτοβουλίες και οργανώνοντας δράσεις που απευθύνονται στους συναδέλφους μας, οι οποίοι διαθέτουν ασφαλή κριτήρια για να εκδηλώσουν ελεύθερα την προτίμησή τους πλαισιώνοντας με την συμμετοχή τους τη πρόταση του κάθε σχήματος. 
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...