Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευσταρτίου :ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ


Η κατάργηση του Γραφείου Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου καθιστά ακόμη δυσχερέστερη τη θέση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο.
Ειδικά για τους συναδέλφους που υπηρετούν στον Άγιο Ευστράτιο, η κατάσταση είναι δυσμενέστατη, καθώς η σύνδεση με τη Λέσβο, όπου εδρεύει η Διεύθυνση, είναι πρακτικά αδύνατη. Αλλά και από τη Λήμνο η μετάβαση στη Λέσβο απαιτεί επτάωρη ακτοπλοϊκή διαδρομή ή αεροπορική μετάβαση – όποτε αυτές είναι δυνατές.
Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί, ο προϊστάμενος του Γραφείου Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, κος Ρόκκος, ο διευθυντής της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, κος Κοντάρας, αλλά και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, κα Κοντέλλη, αναγνώριζαν την αναγκαιότητα της λειτουργίας του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και το κατέθεσαν επίσημα στο Υπουργείο.
Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι τόσο το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου όσο και τα ΓΡΑΣΕΠ Μύρινας και Μούδρου στεγάζονταν σε ιδιόκτητα κτίρια, οπότε δεν τίθεται θέμα οικονομικού κόστους για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Μένει λοιπόν να αναρωτηθούμε γιατί το Υπουργείο αγνόησε τις προτάσεις τόσο της ΕΛΜΕ όσο και της Διοίκησης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Η Πρόεδρος                                                Η Γραμματέας

Αγγελική Κονιδάρη                               Στυλιανή Μανουσογιωργάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...