Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ανδρέας Αργυρόπουλος:Όταν ο Ραμίζ Αλία(;) υμνούσε την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία



Ραμίζ Αλία :" Η Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες και παράγοντας ενότητας του Ελληνικού Έθνους."



Είναι γνωστό σε όλους ότι στην Αλβανία τα χρόνια της διακυβέρνησης της από τον Εμβέρ Χόντζα επιβλήθηκε ο αθεϊσμός με κάθε τρόπο.Δια νόμου απαγορεύθηκε οτιδήποτε είχε σχέση με τη θρησκεία.Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί και Μουσουλμάνοι αναγκάστηκαν να θρησκεύουν παράνομα.Πολύ συχνά εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων εξορίζονταν ή φυλακίζονταν για την πίστη τους .Το καθεστώς του Εμβέρ Χόντζα δικαιολογούσε τη στάση του υποστηρίζοντας ότι η θρησκεία ήταν λόγος διαίρεσης του Αλβανικού έθνους....Τα χρόνια πέρασαν ,ο Χόντζα απεβίωσε και ο Μανώλης Γλέζος επισκέπτεται την Αλβανία για την κηδεία του .Εκεί έχει έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τον διάδοχο του Χόντζα ,Ραμίζ Αλία τον οποίο αποκαλύπτει στη συνέχεια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στο δημοσιογράφο Φοίβο Οικονομίδη (22-4-1985).Ο Αλία κάνει μια δήλωση στο Μανώλη Γλέζο που κατά τη γνώμη μας είχε μεγάλη βαρύτητα αλλά τότε πέρασε χωρίς να δώσει κανείς σημασία.Συγκεκριμένα του είπε:" Η Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες και παράγοντας ενότητας του Ελληνικού Έθνους. Αντίθετα στην Αλβανία η θρησκεία ήταν λόγος διαίρεσης του Αλβανικού Έθνους και υποταγής του ανάλογα με το κράτος που εκπροσωπούσε κάθε θρησκεία"
Κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται την αξία μιας τέτοιας δήλωσης,όταν αυτή γίνεται από τον ηγέτη του πλέον σκληρού αθεϊστικού καθεστώτος. Στην Ελλάδα των ημερών μας δυστυχώς έχουμε ξεχάσει τα αυτονόητα.Η αγραμματοσύνη,η αυτάρκεια,η αλαζονεία και ο ξερολισμός ,"ανθρώπων της Εκκλησίας", "αριστερών","εκσυγχρονιστών" και συναφών επαγγελμάτων μας έχει ταλαιπωρήσει όλους.Ως πότε;;






2 σχόλια:

  1. Μάλιστα, στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες ήταν πρωτοπόρος η Εκκλησία μας. Αλλά τί έχουμε να πούμε για τους κοινωνικούς; Δεν ήταν η Ορθόδοξη Εκκλησία το ιδεολογικό δεκανίκι της Δεξιάς; Δεν συνεργάστηκε με τις διχτατορίες του Ι. Μεταξά και των Συνταγματαρχών; Πότε στάθηκε δίπλα στους αγώνες, που δωσε η Αριστερά για μια πιο δίκαιη κοινωνία; Ή μήπως είναι ψέμα ότι η θεολογία των νεορθοδόξων, οι διάφοροι μυστικισμοί αγιορειτών,Ρωμανίδη κλπ είναι ό,τι πιο αντιδραστικό έχει ειπωθεί σε θεωρητικό επίπεδο μετά το Φασισμό; Σάμπως τώρα έχει καμιά συμμετοχή στον αγώνα κατά των μονοπωλίων; Τί ρόλο παίζουν οι ιεράρχες της;
    Όλα αυτά και άλλα πολλά μηδενίζουν την όποια συμμετοχή των κληρικών στην επανάσταση του '21 ή ακόμα και στο ΕΑΜ. Μας κάνουν σα Χριστιανούς να ντρεπόμαστε για τους ταγούς μας και τελικά για την ίδια την ελλαδική εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι σώφρον να ριχνουμε νερό στο μυλο των μαρξιστών.Απλά η ανοχή της Εκκλησίας στις προαναφερθείσες εκτροπές δινει την εντυπωση ότι η μετά θάνατον ζωή ειναι μόνο για τον..απλο λαό!
    Αλλωστε και οι Μπολσεβίκοι ¨σουλουπωσαν " την ρώσικη εκκλησία για να τη φέρουν στα μετρα τους!
    Τα του ΕΑΜ δεν με πολυσυγκινούν.Οι κεφαλές του ήταν επαγγελματίες άθεοι (ψέματα;)
    Εν κατακλείδι ο Διαβολος "πυροβολεί" και με τα δυο χερια!
    Ο Αλια καθαρα μαρξιστικα εξεφρασθη:Εν Ελλαδι η θρησκεια ήταν ¨καλη" ενω εδώ μας τα έκανε μπάχαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...