Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Γερμανός πρώην νεοναζί και δολοφόνος θέλει να γίνει παπάς



Το 1999, ο Γιοχάνες Κνάιφελ είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου έναν νεαρό
Γερμανός πρώην νεοναζί και δολοφόνος θέλει να γίνει παπάς
O Γιοχάνες Κνάιφελ σήμερα, λιγότερο βίαιος και περισσότερο... Χριστιανός

Βερολίνο 

Το 1999 ο 17χρονος Γιοχάνες Κνάιφελ ήταν ένας «τυφλωμένος» έφηβος νεοναζί που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν άντρα με διαφορετικές, από τον ίδιο, πολιτικές πεποιθήσεις. Μετά από 13 χρόνια, ο 30χρονος σήμερα Γερμανός ζει ελεύθερα και είναι ένας μετανοημένος πρώην οπαδός του Χίτλερ που έχει ασπαστεί τόσο ένθερμα τον Χριστιανισμό, ώστε επιθυμεί να γίνει ιερέας.

«Είμαι χαρούμενος που η ζωή μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να ενταχθώ στο κοινωνικό σύνολο», λέει στo «Spiegel» ο Κνάιφελ, έχοντας αφήσει πίσω του ένα αρκούντως βίαιο παρελθόν. Τον Αύγουστο του 1999 μαζί με έναν ομοϊδεάτη φίλο του εισέβαλαν με τη βία στο διαμέρισμα ενός αριστερού «χίπη» της μικρής πόλης Εσέντε και τον έδειραν χωρίς οίκτο. Ο 44χρονος Πέτερ Ντόιτσμαν υπέκυψε λίγες ημέρες μετά από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του είχε προκαλέσει ο Γιοχάνες, κλωτσώντας τον, όσο ήταν αναίσθητος στο πάτωμα, με όλη του τη δύναμη στο κεφάλι με σιδερένιες σόλες από στρατιωτικές μπότες.

Ο Κνάιφελ καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξη σε σωφρονιστικό ίδρυμα για ανηλίκους και βγήκε από εκεί το 2004, έχοντας στραφεί στο Χριστιανισμό. Πλέον, κάνει το μεταπτυχιακό του στη θεολογία και δίνει διαλέξεις μιλώντας για τα δεινά του νεοναζισμού και της ακροδεξιάς και προσπαθώντας, όπως λέει, «να μην ξανακάνει κακό σε κανέναν».
«Παλιότερα, δεν είχα συμπόνια μέσα μου για κανέναν, αλλά πλέον μπορώ να παραδεχτώ τα λάθη μου ενώπιον του Θεού και να ζητήσω συγχώρεση για τις πράξεις μου, ώστε να σταματήσω να αισθάνομαι τύψεις», επισημαίνει, ενθυμούμενος την στιγμή εκείνη μέσα στο κελί του όταν αποφάσισε να αφιερώσει το υπόλοιπο της ζωής του στην υπηρεσία του Χριστιανισμού.

Πλέον ζει στην πόλη Ελσταλ, λίγο έξω από το Βερολίνο και ολοκληρώνει το βιβλίο του σχετικά με την «μεταμόρφωσή» του, όπως την αποκαλεί ο ίδιος. Μόλις πάρει το Μάστερ του θα δώσει εξετάσεις για να γίνει πάστορας, με την προοπτική να κηρύττει το λόγο του Θεού στην εκκλησία της πόλης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...