Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Eπίσκεψη Βαρθολομαίου στην Κοζάνη



Στην Κοζάνη μεταβαίνει την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δυτική Μακεδονία.

Μετά τη δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, ο Πατριάρχης θα εγκαινιάσει τον Μητροπολιτικό Οίκο Κοζάνης στο Επισκοπείο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου θα συμμετάσχει σε Ιερατική σύναξη στον Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στην Κοζάνη, ενώ αργότερα θα πραγματοποιήσει τα θυρανοίξια του Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βελβεντό.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα κάνει μια στάση στους οπωρώνες ροδάκινων, για να ευλογήσει τους καρπούς, και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Σέρβια, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του.

Μετά την εκδήλωση έχει προγραμματιστεί πανηγυρικός εσπερινός για τη γιορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Ναό της Αγίας Κυριακής και επίσκεψη στη Βυζαντινή Καστροπολιτεία των Σερβίων.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου θα τελεστεί πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κοζάνη, ενώ ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα μεταβεί στην Αιανή, όπου θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το βράδυ της Παρασκευής θα παραστεί σε τιμητική εκδήλωση στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ.

Το μεσημέρι θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Με την τελετή αυτή θα ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για επίσκεψη στη Μητρόπολη Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...