Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο Εκεί Συμβαίνω. Έμφυλα Θεολογικά Δοκίμια στο βιβλιοπωλείο του Αρμού στη Θεσσαλονίκη



Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Ελένης Κασσελούρη-Χατζηβασιλειάδη και της Σπυριδούλας Αθανασοπούλου-Κυπρίου με τίτλο: Εκεί Συμβαίνω. Έμφυλα Θεολογικά Δοκίμια την Παρασκευή στις 19.30 στο βιβλιοπωλείο του Αρμού της Θεσσαλονίκης. Για τις μελέτες που περιέχονται στο βιβλίο μίλησαν οι: Πέτρος Βασιλειάδης, καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, η  Μαρία Πλατσίδου, αναπλ. καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ, η Νίκη Παπαγεωργίου, αναπλ. καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και οι συγγραφείς. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση που έγινε με το ακροατήριο.
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Στίχος δανεισμένος από ποίημα της Κικής Δημουλά, μας θυμίζει ότι η προσωπική τελείωση είναι γεγονός με αφετηρία παροντική αλλά πορεία και τέλος μελλοντικό. Συμβαίνει δε μόνο μέσα από τη συνάντηση, τη συμπερίληψη, την αποδοχή, τη συγχώρεση και τη συνοδοιπορία, ποτέ μέσα από τη διάσπαση, τον αποκλεισμό και την απομόνωση. Οι συγγραφείς, γυναίκες θεολόγοι, αναδεικνύουν την αμηχανία της Ορθόδοξης Εκκλησίας ενώπιον του ζητήματος της ισότητας των ανθρώπων που ευαγγελίζεται ο Ιησούς Χριστός και αναγνωρίζουν τη δυσκολία υπέρβασης των πατριαρχικών στερεοτύπων.
Με πνεύμα καταλλαγής αλλά και με κριτική διάθεση τα κείμενά τους προσφέρουν μια έμφυλη οπτική στο θέμα της θέσης των γυναικών στην Εκκλησία και στο ζήτημα της συμβολής της φεμινιστικής θεολογίας στην υπενθύμιση της ισότητας και της αξίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


http://blogs.auth.gr/moschosg/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...