Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Θεολόγοι στο μηδέν



Εμείς οι τύποις αδιόριστοι και στην ουσία μόνιμοι αναπληρωτές θεολόγοι, με την επιστολή μας αυτή καταγγέλλουμε δημόσια την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν κενά θεολόγων ανά την επικράτεια, παρ΄ όλα αυτά το Υπουργείο δεν έκανε καμία πρόσληψη μόνιμων θεολόγων και, ενώ βρισκόμαστε ήδη στον Οκτώβρη, από τις φάσεις των Αναπληρωτών έλειπε πάλι η ειδικότητά μας. Το Υπουργείο μέχρι αυτή τη στιγμή μας έχει πλήρως αποκλείσει. Η συνήθης δικαιολογία για τη μείωση των προσλήψεων είναι η οικονομική κρίση και τα μειωμένα κονδύλια.

Αναρωτιώμαστε, λοιπόν: Βάσει ποιων κριτηρίων διανεμήθηκαν τα πενιχρά κονδύλια για την πρόσληψη των ειδικοτήτων; Οι θεολόγοι, κύριοι του Υπουργείου, πέρα από τις γνώσεις που παρέχουμε στους μαθητές μας, είμαστε αυτοί που, εν μέσω οικονομικής κρίσης, απορροφούμε τους κραδασμούς των σχολείων και λειτουργούμε πυροσβεστικά σε ένα περιβάλλον πιεστικό πολλές φορές για τους μαθητές. Λόγω του αντικειμένου μας και της συμπεριφοράς μας γινόμαστε δέκτες των πιο προσωπικών προβλημάτων τους και πολλές φορές είμαστε η μοναδική πηγή πληροφόρησης του Συλλόγου των καθηγητών πάντα με την δέουσα διακριτικότητα για το τι συμβαίνει σε κάθε παιδί.

Αυτόν τον ευρύτερο ρόλο μας, στερούνται τη στιγμή αυτή πολλά από τα σχολεία της χώρας. Επειδή η δουλειά μας είναι αθόρυβη, δώσαμε την ευκαιρία να χαρακτηριστούμε ως «συντηρητικοί, οπισθοδρομικοί και δογματικοί». Χαρακτηρισμοί αστήρικτοι που λειτουργείς ως άλλοθι για όσους θέλουν να κάνουν «οικονομία» στα κονδύλια. Όσους αντιμετωπίζουν καθηγητές και μαθητές ως νούμερα του κρατικού προϋπολογισμού.

Απευθυνόμαστε, πλέον, στον Έλληνα γονιό και τον ρωτάμε εάν επιτρέπει στον κάθε Υπουργό να στερεί το παιδί του από τη γνώση των θρησκειών και ιδίως του χριστιανισμού που διαποτίζει τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό μας εδώ και αιώνες.

Ερχόμαστε από πολύ μακριά, κύριοι…
Συντονιστική ομάδα Αδιόριστων Θεολόγων
e-mail επικοινωνιας: theologoi01@gmail.com

1 σχόλιο:

  1. Λοιπόν συνάδελφοι με την βολή του εργαζόμενου, το φόβο του όπου να'ναι άνεργου, την τεχνογνωσία του από σπόντα συνδικαλιστή και τον ρομαντισμό του ερασιτέχνη πολιτικού σας καλώ να μη σταματήσετε στις ανακοινώσεις και να περάσετε στα έργα. Δεν θα σωθείτε και εσείς από την κρίση, ούτε η αποστολή σας με το να διοριστούν 10 άτομα φέτος στα σχολεία.. Ο κάθε κλάδος θα έχει μέλλον αν δει το πράγμα συνολικά. Θέλω να συζητήσω μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...