Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

theologoi-kritis.sch.gr:Η θεολογία της Απελευθέρωσης στο Μάθημα των Θρησκευτικών


Η θεολογία της Απελευθέρωσης στο Μάθημα των Θρησκευτικών

E-mailΕκτύπωση
Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο του Ανδρέα Αργυρόπουλου, Σχολικού Συμβούλου Θεολόγων, "Η Θεολογία της Απελευθέρωσης στο Μάθημα των Θρησκευτικών".
Πρόκειται για ευσύνοπτη και ενδιαφέρουσα εργασία που κατατοπίζει τον αναγνώστη για τις βασικές προσεγγίσεις της λεγόμενης Θεολογίας της Απελευθέρωσης και ασφαλώς χρήσιμο βοήθημα για την εργασία του θεολόγου εκπαιδευτικού.
Μεταφέρουμε σύντομη παρουσίαση του θέματος από το οπισθόφυλλο του βιβλίου, όπου ο συγγραφέας σημειώνει:
"Η Θεολογία της Απελευθέρωσης θα απασχολήσει τις επόμενες δεκαετίες τη θεολογική σκέψη παγκόσμια. Στην Ευρώπη θα προκαλέσει το ενδι­αφέρον πολλών θεολόγων, κοινωνιολόγων, πο­λιτικών επιστημόνων, στοχαστών. Πολλοί είναι εκείνοι οι θεολόγοι, οι κληρικοί και οι πιστοί που εμπνεύστηκαν απ' αυτήν, δεν είναι όμως λίγοι και αυτοί που την αντιμετώπισαν φοβικά. Αποτελεί ευτύχημα το ότι από τις αρχές της δεκαετίας του '80 διδάσκεται στα Ελληνόπουλα μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών, Σκοπός της έκδοσης του πα­ρόντος πονήματος είναι η συμβολή στην ποιοτικό­τερη παρουσίαση της στις σχολικές αίθουσες. Στο πρώτο μέρος, υπάρχουν τρία κείμενα: α) Θεολογία της Απελευθέρωσης, β) Οι ελληνικές εκδόσεις βι­βλίων της Θεολογία της Απελευθέρωσης και γ) Η Θεολογία της Απελευθέρωσης στα σχολικά των Θρησκευτικών Γυμνασίου Λυκείου. Στο δεύτερο μέρος ανθολογούνται κείμενα από βιβλία ή συνε­ντεύξεις εκπροσώπων της Θεολογίας της Απελευ­θέρωσης, τα οποία κατά τη γνώμη μας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διδασκαλία των διδακτικών ενοτήτων που αφορούν το συγκεκριμένο θεολογικό ρεύμα και όχι μόνο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...