Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Σοφίας Χατζή "Μουτότο 2, περιπέτεια στη σαβάνα"



κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Σοφίας Χατζή "Μουτότο 2, περιπέτεια στη σαβάνα", με DVD, εκδ. Άθως/παιδικά, σελ. 202 (κεντρ. διάθεση εκδ. Σταμούλης, 210 5238305).

                                                   

Το πρώτο βιβλίο της Σοφίας Χατζή με ήρωα τον Μουτότο και τίτλο Μια μικρή αφρικάνικη ιστορία  αγαπήθηκε ιδιαίτερα  από μικρούς και μεγάλους. Οι εκδόσεις Σταμούλη παρουσιάζουν τώρα στη σειρά ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ το δεύτερο βιβλίο με τον ίδιο ήρωα και την αγαπημένη  παρεούλα του. Το νέο βιβλίο συνοδεύεται από έναν ψηφιακό δίσκο με στιγμιότυπα από τη ζωή στην Αφρική.
Ο Μουτότο, από τη φτωχική καλύβα του χωριού του, την ορφάνια και την πείνα, βρέθηκε στην ιεραποστολή, όπου αφού έζησε συγκλονιστικές εμπειρίες αποφάσισε να γίνει χριστιανός.
 Στο δεύτερο βιβλίο,  μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς  ο Mουτότο με τους συμμαθητές του θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια  στη σαβάνα. Θα βρεθούν ανάμεσα σε ψηλά χορτάρια και τεράστια δένδρα με σκαμένους κορμούς που κρύβουν ένα σωρό μυστικά. Καινούργιοι επισκέπτες από το ζωϊκό βασίλειο θα βρεθούν στο δρόμο τους. Όμως το ταξίδι κρύβει και άλλους μεγαλύτερους κινδύνους. Θα μπορέσουν οι μικροί φίλοι  να ελευθερωθούν από το στρατόπεδο όπου πιάνονται αιχμάλωτοι; Θα γλιτώσουν από τον άγριο ιπποπόταμο; Θα καταφέρουν να επιστρέψουν όλοι;
Στο νέο αυτό βιβλίο τα παιδιά αντιμετωπίζοντας  περιπέτειες και δυσκολίες, μαθαίνουν τη δύναμη της φιλίας,  την αξία της θυσίας και ζουν μαζί κάθε μέρα την εμπειρία της πίστης.

Το βιβλίο έχει εικονογραφήσει με πολύ χαριτωμένο τρόπο η έμπειρη εικονογράφος  Τέτη Σώλου.  Πρωτότυπη και ταιριαστή με το αφρικάνικο κλίμα και η επιλογή των χρωμάτων της έκδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...