Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Ψαρουδάκης ,ο ασυμβίβαστος χριστιανός αγωνιστής

Σαν σήμερα σε ηλικία 89 ετών απεβίωσε  το 2006(23-10),  ο Νίκος Ψαρουδάκης, νομικός, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος, συγγραφέας και ιδρυτής του Κινήματος ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η αρθρογραφία του Νίκου Ψαρουδάκη, στη διάρκεια της Απριλιανής δικτατορίας, στη δεκαπενθήμερη εφημερίδα ¨ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ¨, της οποίας ήταν διευθυντής, εξέφραζε όλο το φάσμα της αντιδικτατορικής αντίστασης. Ιστορικά υπήρξαν τα άρθρα του :
" ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΤΕ κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ;"καθώς επίσης και το" ΕΠΕΣΕ Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ", αμέσως μετά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και την ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Ιωαννίδη, με συνέπεια το κλείσιμο της «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ» από την ΕΣΑ και την εξορία του Ν. Ψαρουδάκη στη Γυάρο.
Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου  που χαρακτήριζε ως",«στιγμιαίο» και όχι διαρκές το έγκλημα του πραξικοπήματος του 1967 γράφει το άρθρο ΔΙΑΡΚΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑ  ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ  .Για το άρθρο αυτό καταδικάστηκε σε τρίμηνη φυλάκιση που εξέτισε στον Κορυδαλλό.
Ο Νίκος Ψαρουδάκης, πρόεδρος, τότε, της Χ. Δ, εξελέγη βουλευτής Επικρατείας το 1985 .Είχε συγγράψει δεκάδες βιβλία φιλοσοφικού, κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου. Είχε λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια υπέρ της Ειρήνης, υπέρ των λαϊκών εθνικοαπελευθερωτικών και αντιδικτατορικών κινημάτων, εναντίον του ρατσισμού και του διεθνούς σιωνισμού.
 Στις 8 Ιουνίου 2006, τιμήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με την υψίστη διάκριση " Το Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου"¨.
Ο Νίκος Ψαρουδάκης αποτελεί παράδειγμα συνέπειας πίστης και πράξης. Παράδειγμα ασυμβίβαστου και ανένδοτου
αγωνιστή.






articles/HISTORIC/DHMPAP2P450.jpg


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...