Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Συνάντηση του Δ.Σ. του ΚΑΙΡΟΥ με το Πολιτικό Γραφείο της "Χριστιανικής Δημοκρατίας"


                                       
                                                 Χολαργός  13-7-2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της υλοποίησης  συγκεκριμένου προγράμματος επαφών, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου αποτελούμενο από τους Ανδρέα Αργυρόπουλο(Πρόεδρο), Γεώργιο Παπαδόπουλο (Γ.Γραμματέα) και Δημήτριο Μόσχο (μέλος), επισκέφτηκε στις 10-7-2012, τα γραφεία της Χριστιανικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο (Μ. Μηλιαράκη) και τα μέλη (Θ. Κουρταλίδη, Ι. Ζερβό, Δ. Πισίνα και Γ. Σέμπο) καθώς και με τον Κ. Μπλάθρα (Διευθυντή της  εφημερίδας «Χριστιανική»).
Τα μέλη του ΔΣ παρουσίασαν εκτενώς τις θέσεις του συλλόγου μας για το περιεχόμενο  της θρησκευτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας καθώς και τις προτάσεις τους για την ουσιαστική αναβάθμισή της, ενώ παράλληλα, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα των συνομιλητών τους, εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για την ποιότητα και το επίπεδο τόσο του εκφερόμενου θεολογικού λόγου όσο και του διεξαγόμενου διαλόγου στους κόλπους της θεολογικής εκπαιδευτικής κοινότητας.
Από την πλευρά τους τα μέλη του πολιτικού Γραφείου της «Χριστιανικής Δημοκρατίας» συμφώνησαν  πως  για την θετική έκβαση των  προσπαθειών με στόχο την ανάδειξη του ρόλου του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο, απαιτείται συντονισμός  ενεργειών από τους συλλογικούς φορείς του θεολογικού κόσμου, οι οποίοι παρά τις εμφανείς διαφορές τους σε ουσιώδη ζητήματα, οφείλουν σεβασμό σε αρχές και κανόνες για την λειτουργία ενός δημόσιου λόγου σοβαρού και υπεύθυνου.
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας αφού ευχαρίστησαν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου  για την φιλοξενία και ευμενή υποδοχή των απόψεών τους αποδέχθηκαν πρότασή τους για διατήρηση μιας «ανοικτής γραμμής» επικοινωνίας με το συγκεκριμένο πολιτικό φορέα ώστε μέσω και της τακτικής του έκδοσης να αναδεικνύονται θέματα και προβληματισμοί για το περιεχόμενο και το μέλλον της θρησκευτικής εκπαίδευσης, ζητήματα δηλαδή που αφορούν κάθε ενεργό και σκεπτόμενο πολίτη και ταυτόχρονα συνειδητοποιημένο μέλος της ορθόδοξης εκκλησιαστικής μας κοινότητας.

Από το Δ. Σ

2 σχόλια:

  1. Καλή αρχή... ελπίζω κι εύχομαι να συνεχιστεί το άνοιγμα στην κοινωνία και με άλλες παρόμοιες συναντήσεις με μεγαλύτερα κόμματα αλλά και κοινωνικούς φορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι στο πρόγραμμα και από τέλη Αυγούστου συνεχίζουμε δυνατά...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...