Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Ο Άγιος Wolfgang ο «Μεγάλος Ελεήμονας»



Ο Άγιος Wolfgang (Βόλφγκανγκ), Επίσκοπος του Ratisbon, γεννήθηκε από επιφανείς γονείς γύρω στο έτος 934.
Αρχικά σπούδασε στο Reichenau και στο Würzburg. Αργότερα έγινε διευθυντής στο καθεδρικό σχολείο στην  Trier.Το ίδιο διάστημα ανέλαβε να αναδιοργανώσει τις εκκλησίες της περιοχής.Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και κάποιοι τον αντιμετώπισαν εχθρικά.


Augsburg 
 
Μετά από λίγα χρόνια έγινε μοναχός στο Einsiedeln, και στη συνέχεια χειροτονήθηκε ιερέας από τον άγιο Ulric του Augsburg και στάλθηκε σαν ιεραπόστολος στους  Μαγυάρους. Το  972 έγινε Επίσκοπος του Ratisbon.Υπήρξε πνευματικός πατέρας και οδηγός για πολλούς Γερμανούς επισκόπους .Σε αυτόν οφείλεται η άνθηση του μοναχισμού .
Διακρινόταν για τη  γενναιοδωρία του προς τους φτωχούς και αυτός είναι  ο λόγος που του έδωσαν τον τίτλο του «Μεγάλου Ελεήμονα».   
Στην διάρκεια μιας πολιτικής διαμάχης, ο Άγιος  Wolfgang εξαφανίστηκε. Ένας κυνηγός τον βρήκε να ζει σαν ερημίτης κοντά σε μια λίμνη που σήμερα ονομάζεται η Λίμνη του Αγίου Wolfgang.Άμεσα επέστρεψε στην επισκοπή του.
Επισκεπτόμενος το Pöchlarn στην Αυστρία,  ο Άγιος αρρώστησε.Λίγο αργότερα κοιμήθηκε . Τα ιερά του λείψανα μεταφέρθηκαν στο Ratisbon .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...