Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Σχετικά με την αλλοίωση λεχθέντων του Καθηγητή κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου για τον Ιησού Χριστό





 
Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" της 14/2/2014, το οποίο φέρει τον πηχυαίο τίτλο "ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ" και στο πλαίσιο του οποίου γίνεται αναφορά στο πρόσωπο του Καθηγητή της Παλαιάς Διαθήκης του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ. Κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, ανακοινώνονται τα εξής:

Την Παρασκευή 27/1 στη διάρκεια συνέντευξης με θέμα «Οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην» στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η δημοσιογράφος κ. Αικατερίνη Χουζούρη υπέβαλε στον κ. Κωνσταντίνου την ερώτηση, αν υπάρχουν ιστορικές μαρτυρίες για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Στην απάντησή του ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι η σημαντικότερη μαρτυρία προέρχεται εκ του αποτελέσματος, διότι το κήρυγμα του Ιησού διαδόθηκε και άλλαξε τη ροή της Ιστορίας. Κατά τα άλλα, δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν άλλες μαρτυρίες, διότι ο Ιησούς για τους ιστορικούς της εποχής ήταν ένας  ασήμαντος ραββίνος σε μια ασήμαντη επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η εξέλιξη όμως απέδειξε ότι ήταν Υιός του Θεού του ζώντος.

Δεδομένου ότι από την εν λόγω προφορική συνέντευξη, η οποία έχει καταγραφεί, όπως προβλέπεται, από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, και αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη περί των όσων πράγματι ελέχθησαν στο πλαίσιο της ως άνω εκπομπής, έχουν απομονωθεί ορισμένες φράσεις, με έκδηλο και αποκλειστικό σκοπό την αλλοίωση του νοήματος των όσων ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, και κατ' επέκταση τη συκοφαντική δυσφήμισή του, η οποία επιτείνεται και από τον τρόπο της συνολικής παρουσίασης του συγκεκριμένου θέματος καθώς και από τις λοιπές ψευδείς αναφορές που γίνονται στο πλαίσιο του δημοσεύματος αυτού, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την άσκηση αγωγής από δικηγορικό γραφείο των Αθηνών σε βάρος της εφημερίδας
"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" και των υπευθύνων για τη δημοσίευση του εν λόγω δημοσιεύματος.

14 σχόλια:

  1. Andreas Argyropoulos πες αλεύρι........
    πριν από μία ώρα περίπου · Δεν μου αρέσει · 1

    Παναγιώτης και Χριστίνα Νούνη Κουλουράκια θα ζημώσουμε σεβαστέ μας κύριε Ανδρέα; Εάν έχετε την καλοσύνη επειδή αγνοούμε το θέμα και το γεγονός για να μπορούμε να εκφράσουμε δικαίαν κρίσην θα πρέπει να ακούσουμε την συνέντευξη του καλού καθηγητή μας, έτσι δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είπε πραγματικά και τι εσείς λέτε και τι λέει η όποια εφημερίδα! Μακάρι να τον παρερμήνευσαν φυσικά και εάν έγινε αυτό θα αποδηχθεί δικαστικώς! Αλλά η βαθυτάτη απορία μας είναι πώς είναι δυνατόν για θεολογικά ζητήματα και θέματα να λύνουμε τις διαφορές μας δικαστικώς;Τι σόι Χριστιανοί είμαστε; Έτσι εμείς ως μαθητές του κ.Κωνσταντίνου δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε στο παρόν θέμα υπέρ του ή και εναντίον του διότι δεν ακούσαμε την ραδιοφωνική συνέντευξη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μήπως θυμάστε πως αποκαλούσατε αυτόν που σήμερα ονομάζετε"καλό μας καθηγητή"αλλά και τον γράφοντα...μήπως;;;;όταν προωθούσατε τις δημοσιεύσεις του κ.Τελεβάντου;;αν το έχετε ξεχάσει να σας το θυμίσω......ο χαρακτηρισμός"γενίτσαρος του Γιαγκάζογλου" σας λέει τίποτα ή τον ξεχάσατε....;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα θεωρούμε άπαντες τους ανθρώπους καλούς, μηδενός εξαιρουμένου! Δεν μπορούμε να διακρίνουμε άλλους καλούς και άλλους κακούς, διότι στην Εκκλησία μας άλλα μάθαμε απο το κατηχητικό! Η θέληση και η βούληση μας είναι κακή και διεστραμένη και όχι ο άνθρωπος! Αρα κ.Ανδρέα μας, όσο και να χαρακτηρίζουμε τις πράξεις και τις ενέργειες σας, το πρόσωπο σας το σεβόμεθα και το ασπαζώμεθα αμαν λάχει, δεν φταίμε εμείς εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τα απλά του κατηχητικού! Το γεγονός ότι προωθήσαμε μερικά άρθρα του σεβαστού μας κ.Τελεβάντου, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε απόλυτα άπαντα τους θεολογικούς στοχασμούς του και εκφράσεις του! Όμως μήπως είναι ψέματα αυτό που σας έσυρε; Και στο κάτω κάτω τις Γραφής, ο Τελεβάντος τα γράφει, αν σας βαστά κινηθείτε δικαστικώς εναντίον του να θαυμάσουμε τα "πνευματικά αναστήματά" σας! Άρα φίλτατε Ανδρέα, δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι! Παρολα αυτά στον ειδικό χαρακτηρισμό που αποδίδει ο Τελεβάντος συμφωνώ απόλυτα! Αυτο όμως δεν διχάζει την σκέψη μου ότι είστε κακός εσείς ή ο καθηγητής μας!Ειδικά τον καθηγητή μας, τον γνωρίσαμε καλά και γνωρίζουμε ότι όντως είναι καλός άνθρωπος, αλλά το αγωνιόδες ερώτημα που αμέσως προκύπτει στην σύνολη σκέψη μας είναι "ΑΡΑΓΕ ο άνθρωπος που δεν φέρει το Κάλλος Του Θεού, είναι οντολογικά καλός;" Αποδείξτε μας πρώτον ότι δεν είστε Γεννίτσαροι του Γιακγάζογλου, αλλά αυτόκλητοι Γεννίτσαροι! Και κατά δεύτερον ότι φέρετε το άγιον Κάλλος Του Θεού! Μπορείτε;Διότι με την προτεσταντίζουσα θεολογία που προβάλλετε ειδικά εσείς και το συνάφι σας οι ΚΑΙΡΟσκόποι, αυτό που είναι το μόνο σίγουρο, είναι ότι είστε Γεννίτσαροι!Τώρα εάν δεν είστε φερέφωνα του Γιαγκάζογλου αλλά του Αντίδικου πάει βαθύτερα το πράγμα και πνευματικοί χαρισματύχοι δεν είμαστε για να σας βοηθήσουμε!Ένας χαρισματικός κληρικός, μοναχός ή και λαϊκός μπορεί μόνον να σας βοηθήσει, εμείς σίγουρα όχι!

      Διαγραφή
  3. Γενιτσαρε Αργυροπουλε...με ολα ταύτα παρά ταύτα φτάσαμε στο δια ταύτα....σας συμβουλεύω προς εξάλειψη των αμαρτιών σας να προχωρήσετε άμεσα σε δήλωση μετανοίας !!!!!!! Και απο εδώ και στο εξής να μην Καιροσκοπειται αδίκως.....απο τη στιγμή μάλιστα που δεν έχετε το κάλλος του θεού .....με πολυ χριστιανική αγάπη ένας Γενιτσαρος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέπεις σεβαστέ μας κ.Αργυρόπουλε, ότι υπάρχουν και ευσεβείς "Γεννίτσαροι" που σας παρακαλούν να αλάξατε μυαλά(;!)Μακάρι να γίνεται "γεννίτσαροι Του Θεού" και να αποταχθείτε τα δόλια έργα του ΚΑΙΡΟΥ και του Γιαγκάζογλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά το θέμα μας είναι εάν όντως είπε ο κύριος Μιλτιάδης όσα τον κατηγορεί η εφημερίδα τάδε! Μπορεί κάποιος να μας παραθέσει την συνέντευξη του να την ακούσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλτατε κύριε Αργυροπουλε, ευτυχώς που η επιστήμη εχει προχωρήσει αρκετά και υπαρχει το πιστόμετρο.Εαν σε βαστάει απέδειξε μας λοιπόν την ορθόδοξη πίστη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα πάω σύντομα για εξετάσεις....που έχει καλό κέντρο πιστοποίησης πίστης;;;ο κ. Νούνης μπορεί να ιδρύσει ένα πρότυπο κέντρο νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή η πλάκα κ.Ανδρέα αλλά τι γίνεται μετά την πλάξ είναι το θέμα....γνωρίζετε το θεολογικότατο "βήμα βήμα προς το μνήμα;" Άραγε τι ψυχή θα παραδώσετε με τις αιρετικές μεταπατερικές θολολογίες σας μας λέτε;
      Μισθός,τίτλοι, καρέκλα, μάσα, βόλεμα, αφόδευση και ούτε κάν άγιος ο Θεός;
      ΑΥΤΟ κι άν είναι ανταρσία και αχαριστία!Για όλους μας το αναφέρω! Ειδικά για εσάς, αλήθεια γιατί τόση προσκόλληση με τους κακόδουξους Οικουμενιστές καθηγητές μας;Ξέρετε μπορείτε να γίνετε εξαίρεση και παράδειγμα μετανοίας!Διαγράφτε το προτεσταντόπληκτο ιστολόγιο σας και χρησιμοποιήστε τα χαρίσματά σας ενάντια και απολογητικά κατά των αιρετικών ομοφρονών σας! Έχετε να χάσετε κάτι; Θα σας γράψει και η Εκκλησιαστική Ιστορία ως ο ΚΑΙΡΟσκόπος μετανοών εκ της αιρέσεως! Διότι για αμαρτήματα δεν σχολιάζουμε ,ούτε και μας απασχολεί το θέμα, διότι άνθρωποι που διαστρέφουν την πίστη μας( δηλαδή εσείς και η παρασυναγωγή σας) έχουν διαστρέψει και το ήθος τους, διότι δόγμα και ηθική = δύο όψεις του ενός νομίσματός!
      Δεν με θεωρώ ικανό να ιδρύσω αγαπητέ ούτε κάν ένα μανάβικο διότι είμαι αποτυχημένος επιχειρηματίας!
      Γι'αυτό λοιπόν ιδρύστε εσείς έναν πρότυπο πατερικό θεολογικό σύνδεσμο, ειδικά για αντιρρητικούς αγώνες και θα είμαστε οι πρώτοι που θα σας ακολουθήσουμε, με την προύπόθεση μόνο να μετανοήσετε για τα όσα αιρετικά διδάσκετε! Σύμφωνοι;

      Διαγραφή
  8. Σας παρακαλώ πολυ κύριε Αργυροπουλε, επιτέλους σοβαρευτειται!!! Δεν έχετε αντιληφθεί ακόμη πως ΔΕΝ διαθέτετε το Θείο Κάλλος για το παίζεται Ορθόδοξοι;;; Για να μην πω κιόλας πως το πρόσωπο σας δεν συνάδει με το πρόσωπο ενός ορθοδόξου κα μάλιστα Παοκτζης χριστιανού;;; Μου φαίνεται πως εκτος απο δήλωση μετανοίας θα πρεπει να σας απαγορευτεί η είσοδος στο ναό της τουμπας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το τελευταίο με την Τούμπα δε θα το αντέξω....Μήπως γνωρίζετε κάποιο καλό κατάστημα που διαθέτει Θείο Κάλλος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρότυπο κέντρο πιστοποίησης ´´ οι πεφωτισμένοι με καλλος´´ . Τιμαι ορθόδοξες !!

      Διαγραφή
    2. "Οι λιμουζινάτοι παντώς ΚΑΙΡΟΥ"! "Κοποιάστε για ανελέητα καιροσκοπικά τσιμπούσια!"
      Ως "προοδευτικός" ΚΑΙΡΟσκόπος να έχετε άγνοια περι των καταστημάτων "θείου Κάλλους" αυτό είναι απαράδεκτο...ούτε για Παοκτζής κάνετε αλλά ούτε και "σύμβουλος" λυπάμε τους ανθρώπους για τον ποιόν των συμβουλών σας!
      Φαντάζομαι τι τους λέτε: π.χ. ο άγιος πατέρας της πρεσβητέρας Ρώμης..., οι φανατικοί λασπολόγοι μας..., οι κακοί λύκοι με την κοκινοσκουφίτσα...και άλλα νόστιμα...μόνο που ο μακαριστός Ματσούκας έλεγε μία σοφή κουβέντα κ. Ανδρίκκο: "Την Ιστορία δεν την γράφουν οι κοκκινοσκουφίτσες..." Γιαυτό επιλέξατε αμετακλητα σύντομα τι μέρος του λόγου θα είστε....άσχετα εάν μέχρι στιγμής είσασταν ο προβατόσχυμος λύκος....πετάξτε την προβιά και φανερωθείτε...εμείς οι "κοκκινοσκουφίτες" δεν δαγκώνουμε....δαγκώνουμε μόνο όταν μας πειράζετε την πίστη μας και το κακό παράγινε με σας τους μεταλαγμένους "Ορθοδόξους"!!!

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...