Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Πάρτυ… Σύγχυσης και Αυστηρότητας...




λίγες ακόμη σκέψεις...

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες κυρίως Ελλήνων που διαφωνούν με τα μέτρα για τον ιό…α)θρησκευόμενοι που θεωρούν προδοσία τη στάση της Συνόδου β)ακραίοι πολιτικά του αριστερού και αντιεξουσιαστικού χώρου που θεωρούν ότι χειραγωγούνται από την εξουσία και γ)ορισμένοι χυδαιοφιλελέδες που έχουν ως προτεραιότητά του την οικονομία και απαιτούν να ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις. Αυτούς δεν τους σχολιάζω καν.
Κάποιοι αριστεροί και αρκετοί θρησκευόμενοι συγχέουν τον κίνδυνο της υγείας με τα επερχόμενα μέτρα. Κανείς δε διαφωνεί ότι ο ιός είναι βούτυρο στο ψωμί των εξουσιαστών για την επόμενη μέρα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν απαιτούνται μέτρα για να προστατευθεί η υγεία των πολιτών. Δεν αποτελεί επαναστατική ή χριστιανική πράξη το να περιφέρεσαι ως υγειονομική βόμβα .Μερικοί δεν εννοούν να το καταλάβουν… Όποιος είναι υπέρ των μέτρων είναι υπέρ της λογικής. Σέβεται την υγεία και τη ζωή του άλλου. Η στάση της Ι. Συνόδου είναι σωστή γιατί σέβεται την επιστήμη και τον άνθρωπο.(Σε άλλες εποχές που η τάση της Συνόδου έπρεπε να είναι κόντρα στη εξουσία (δικτατορίες) ελάχιστοι πιστοί αντέδρασαν και την κατηγόρησαν για προδοσία)
. Δε θα είχα αντίρρηση να λειτουργούσαν οι εκκλησίες με λίγους έστω πιστούς που θα συμμετείχαν με τάξη στις ακολουθίες .Για να είμαστε τίμιοι αυτό δε συνέβη όσο ήταν ανοικτές.
Η αυστηρότητα δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στους κληρικούς αλλά να υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση για όλους (λαϊκές, τράπεζες κ.λπ.)
Πολλοί δημοσιογράφοι αδικούν τον κλήρο. Εμμένουν στους δύο κληρικούς και δεν αναφέρονται στους χιλιάδες που ήταν συνεπείς
Έχουν γραφεί τόσο όμορφα κείμενα ιερέων και επισκόπων τα οποία δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ. Αντ’ αυτών διαρκώς οι γνωστοί άγνωστοι που προκαλούν.
Μία θεολογία σκεπτόμενη και ανοικτή δεν τη θέλει το σύστημα. Θέλει τους φανατίλες για παίζει άνετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...