Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ:Ένας άγιος της άγονης γραμμής Οσιομάρτυς Νεόφυτος ο Αμοργίνος


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΜΟΣ
Μαυροκορδάτου 1110678  ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-38 30604 e-mail: info@armosbooks.gr

Ανδρέας Αργυρόπουλος:

Ένας άγιος της άγονης γραμμής
Οσιομάρτυς Νεόφυτος ο Αμοργίνος

Πρόλογος: Παναγιώτης Αρ. Υφαντής



Ο Νεόφυτος ο Αμοργίνος είναι ένας από αυτούς τους λιγότερο γνωστούς αγίους που αποτέλεσαν ένα πνευματικό ξέφωτο μαρτυρικού ηρωισμού  και συνάμα απόδειξη της δύναμης της πίστης στα δύσκολα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας στον ελλαδικό χώρο.
Μαρτύρησε το 1558 και χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί αιώνες, μέχρι να συναριθμηθεί στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας με σχετική Πατριαρχική Πράξη, που εκδόθηκε το 2003, αφού είχαν συγκεντρωθεί και τεκμηριωθεί τα ιστορικά δεδομένα γύρω από τον βίο, τη δράση και τον βίαιο θάνατό του.

Στο παρόν βιβλίο το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στην ιστορία της Αμοργού και της Ι. Μ. Παναγίας της Χοζοβιώτισσας καθώς επίσης  και σε αυτή του νησιού των Λειψών όπου  και  μαρτύρησε ο άγιος . Στο δεύτερο μέρος ο συγγραφέας παρουσιάζει  τη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Νεοφύτου καθώς και τις ενέργειες αγιοκατάταξής του.



Η εικόνα του Αγίου στο οπισθόφυλλο είναι έργο της κ.Δέσποινας Χανόγλου







Βιογραφικό του συγγραφέα

Ο Ανδρέας Αργυρόπουλος εδώ και τρεις δεκαετίες εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,ως θεολόγος .Υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων στις Περιφέρειες του Βορείου Αιγαίου και της Δυτικής Μακεδονίας και ως Διευθυντής στο Ελληνικό  Λύκειο  Waiblingen στη Γερμανία. Διετέλεσε Πρόεδρος του «Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου, ΚΑΙΡΟΣ για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης». Είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων (Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ.).Έχει εκδώσει τα βιβλία : «Χριστιανοί και πολιτική δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας (1967 – 1974)», Εκδόσεις Ψηφίδα, Αθήνα 2007. «Το επαναστατικό μήνυμα των Τριών Ιεραρχών», Αθήνα 2009. «Θρησκειολογική Βιβλιογραφία», Εκδόσεις Αρμός ,Αθήνα 2009. «Η θεολογία της Απελευθέρωσης στο μάθημα των Θρησκευτικών», Αθήνα 2011. «Θεολογία και Οικολογία, Συμβολή στην περιβαλλοντική αγωγή και την αειφόρο ανάπτυξη», Αθήνα 2011 κ.ά. Είναι διαχειριστής του ιστολογίου «Η θεολογία μεσοπέλαγα». Κατά το τρέχον έτος είναι Διευθυντής στο 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων.



Πολλές ευχαριστίες στο Amorgos news για την παρακάτω δημοσίευση:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...