Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΙΡΟΣ:ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ






ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ» σάς προσκαλεί σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ την Τρίτη, 20/10/2015, ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 18, 1ος όροφος). Θα δώσουμε στη δημοσιότητα Ανοικτή Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας του την άμεση εφαρμογή του νέου Προγράμματος Σπουδών που έχει ήδη εκπονηθεί από το Υπουργείο για το Μάθημα των Θρησκευτικών.
Η κοινή γνώμη δεν γνωρίζει πως υπάρχει ήδη έτοιμο Πρόγραμμα Σπουδών, επεξεργασμένο από τις υπηρεσίες του υπουργείου και πιλοτικά εφαρμοσμένο σε μεγάλο αριθμό σχολείων, με το οποίο τα Θρησκευτικά αναβαθμίζονται σε ένα σύγχρονο, ανοιχτό, μη-κατηχητικό και μη-ομολογιακό μάθημα, που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά του ελληνικού σχολείου ανεξάρτητα από την εθνική και θρησκευτική προέλευσή τους.
Αντί λοιπόν να γίνεται γενική και αόριστη συζήτηση περί θρησκειολογικού μαθήματος κλπ, σαν να βρισκόμαστε σε σημείο μηδέν, καλούμε τον υπουργό να εγκαταλείψει την αναποφασιστικότητα των προκατόχων του και να προβεί από την επομένη κιόλας σχολική χρονιά, 2016-2017, στην εφαρμογή του νέου προγράμματος.

Στη συνέντευξη τύπου θα εξηγήσουμε (α) τι προβλέπει για τα θρησκευτικά η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία, (β) ποιες είναι οι τάσεις για τη διδασκαλία των θρησκευτικών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και (γ) θα περιγράψουμε αναλυτικά τους στόχους, το περιεχόμενο, και την καινοτόμο διδακτική μεθοδολογία του νέου προγράμματος σπουδών.

Χολαργός, 14 Οκτωβρίου 2015

Ο Πρόεδρος, Δημ. Μόσχος, Επίκ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ
Ο Γεν. Γραμματέας, Γ. Παπαδόπουλος, Θεολόγος Δ.Ε., Διευθυντής Λυκείου

Για επικοινωνία, πρόσθετο υλικό κλπ:

· Αργυρώ Κασιμάτη, argkas@yahoo.gr
· Θοδωρής Στεφάνου, teo.stefanou@gmail.com
· Bασίλης Ξυδιάς, xbasil@sch.gr

Ιστοσελίδα: www.kairosnet.gr

3 σχόλια:

  1. ΑΙΣΧΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ,ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ακόμα μια φορά κανονίζουν κάποιοι (που μόνο συν-άδελφοι δεν είναι) Χωρίς εμάς για εμάς, φασιστοειδώς και βάσει σχεδίου δικών τους συμφερόντων προς πολτοποίηση του μαθήματος, με εφαρμογή ενός αποτυχημένου Π.Σ. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...