Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Εκτέλεσαν δύο κόρες και την μητέρα για λόγους τιμής

ΤΣΙΛΑΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ


Πέντε ένοπλοι εισέβαλαν σε σπίτι και εκτέλεσαν μία 15χρονη, μία 16χρονη και την μητέρα τους επειδή «τόλμησαν» να διασκεδάσουν στη βροχή και να καταγράψουν την στιγμή με το κινητό τους.

Εκτέλεσαν δύο κόρες και την μητέρα για λόγους τιμής
Η Νουρ Μπάζρα και η Νουρ Σίζα, έπαιζαν με άλλα παιδιά έξω από το σπίτι τους στην Τσίλας, στα βόρεια του Πακιστάν, όταν άρχισε να βρέχει. Χωρίς να πτοηθούν, συνέχισαν να διασκεδάζουν και μάλιστα άρχισαν να «χορεύουν», ενώ κάποιος φίλος ή φίλη κατέγραφε με το κινητό του σε βίντεο τη στιγμή.
Σε κάποια στιγμή, μάλιστα, η μία από τις δύο γυρνάει και χαμογελάει στην κάμερα, φορώντας όπως και η αδερφή της τα παραδοσιακά φορέματα της περιοχής.
Το βίντεο διααδόθηκε ταχύτατα στους κατοίκους της περιοχής και προκάλεσε «έκρηξη οργής» για την συμπεριφορά τους, που χαρακτηρίστηκε «προσβολή για το όνομα της οικογένειας». Τελικά, την περασμένη Κυριακή, πέντε ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι και εκτέλεσαν τα δύο κορίτσια μαζί με την μητέρα τους.
Βασικός ύποπτος για την οργάνωσης του νέου εγκλήματος τιμής είναι ένα από τα ετεροθαλή αδέρφια της οικογένειας, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη.
Οι γυναίκες, ενήλικες και ανήλικες, είναι τα πιο συνήθη θύματα βίας στο Πακιστάν. Η Οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πακιστάν έχει καταγράψει για το 2011 τουλάχιστον 943 δολοφονίες, ενώ η γυναικεία οργάνωση Αουράτ εκτιμά ότι τουλάχιστον 1.000 εγκλήματα τιμής συμβαίνουν κάθε χρόνο στη χώρα.
Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...