Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η πραότητα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε στιγμές πόνου



Θα ήταν μεγάλη παράλειψη έναν η «Romfea.gr» να μην γράψει, λίγα λόγια για το θλιβερό περιστατικό που συνέβη με τον Αρχιεπίσκοπο το απόγευμα της Δευτέρας στο Αγρίνιο.
Ήταν 18:30 όταν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έφθασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, για να προστεί της λιτανείας για τον πολιούχο της πόλεως.
Η καταρρακτώδης βροχή δεν πτόησε τον Μακαριώτατο, και με χαμόγελο και πατρική αγάπη ευλογούσε τον λαό του Αγρινίου.
Λίγο πριν την είσοδο παρουσία δεκάδων πιστών ο Αρχιεπίσκοπος γλίστρησε στο πρώτο σκαλί του ιερού ναού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο αριστερό πόδι.
Ο λόγος όμως που γράφουμε αυτές τις λίγες γραμμές, είναι αυτό που μας προξένησε την μεγαλύτερη εντύπωση, και δεν είναι άλλο από την πραότητα του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Εκατοντάδες πιστοί κύκλωσαν τον Μακαριώτατο στα σκαλιά της Εκκλησίας, οπού εκεί ζήτησε να του φέρουν μια καρέκλα για να καθήσει.
Καθ’  όλη την διάρκεια της αναμονής του ασθενοφόρου στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου έβλεπες μια ηρεμία, μια νηφαλιότητα και με χαμόγελο να δίνει σε όλους την ευχή του.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αρχές του Αγρινίου λειτούργησαν άψογα, αμέσως όλα έγιναν όπως έπρεπε και με απόλυτη τάξη.
Στο νοσοκομείο έβλεπες τους γιατρούς, να αναφέρονται στην ηρεμία του Αρχιεπισκόπου και το πόσο συνεργάσιμος ήταν μαζί τους.
«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, δεν εξηγείτε, ο Αρχιεπίσκοπος έπρεπε να υποφέρει από πόνο, όμως απίστευτο ο ίδιος είναι τόσο πράος», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους γιατρούς του Αρχιεπισκόπου.
«Δεν παραπονέθηκε ούτε μια στιγμή, δεν είπε ένα πονάω, ούτε και την στιγμή που τον εξετάσαμε το πόδι του», συμπλήρωσε ο ίδιος ιατρός.
Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε ξαπλωμένος στο φορείο για να αναχωρήσει με το ασθενοφόρο για το στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Βγαίνοντας, μας κοίταξε όλους με πατρική αγάπη και είπε: «Δόξα τω Θεώ, όλα καλά δεν θέλω να ανησυχείτε…»
Τότε λέει ένας γιατρός: «Μακαριώτατε, είμαι παιδίατρος και θα σας συνοδεύσω στο ελικόπτερο», για να απαντήσει ο Αρχιεπίσκοπος «έναν παιδίατρο χρειάζομαι τώρα… Πρέπει γιατρέ μου να γίνουμε σαν τα παιδιά, αλλιώς….»
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η «Romfea.gr» μετάδωσε πρώτη την είδηση για το κάταγμα του Μακαριωτάτου, δημοσιεύοντας επίσης και αποκλειστική φωτογραφία.
Θα κλείσω όμως με ένα σχόλιο που άκουσα στο νοσοκομείο, από έναν ιατρό που εξέτασε τον Αρχιεπίσκοπο, ένα σχόλιο το οποίο πραγματικά προκαλεί ρίγος: «Με την στάση του ο Μακαριώτατος θεράπευσε εμάς, και όχι εμείς αυτόν…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...