Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Η ιδέα για τη δημιουργία του Πανελληνίου Συλλόγου Αδιόριστων Θεολόγων γεννήθηκε αυθόρμητα τον Σεπτέμβριο του 2011, μέσω ενός εκπαιδευτικού forum (pde.gr). Άγνωστοι και διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα μοιραστήκαμε την αγωνία μας, την ανησυχία μας για τη θέση του μαθήματος μας και την κάλυψη των κενών στα σχολεία. Αποφασίσαμε συλλογικά ότι είναι πλέον μονόδρομη επιλογή η σύσταση ενός Πανελληνίου Συλλόγου Αδιόριστων Θεολόγων, με συνδικαλιστικό, ανεξάρτητο χαρακτήρα, ο οποίος:
• Θα βοηθά, θα υπερασπίζει και θα ενημερώνει τους αδιόριστους θεολόγους για τα όσα δικαιούνται – κάτι που μέχρι στιγμής είναι ανύπαρκτο.
• Θα παλέψει με ενεργό και συνεχή έλεγχο ενάντια στην αναξιοκρατία, την αδικία και την απαξίωση που βιώνουμε ως κλάδος.
• Να αντιμετωπίσουμε δυναμικά, τις ενέργειες υποβάθμισης του μαθήματός μας.
Το πρώτο κάλεσμα του Συντονιστικού Αδιόριστων Θεολόγων, στις 16 Ιανουαρίου του 2012, στους δικτυακούς τόπους alfavita, esos, pde, amen καθώς και η αναπαραγωγή του κειμένου του σε διάφορα θεολογικά και ειδησεογραφικά blogs, είχε σκοπό να ενημερώσει και να συσπειρώσει όλους τους θεολόγους ανά την Ελλάδα, χωρίς καμία απολύτως κομματική απόχρωση.
Μετά από αυτό το πρώτο κάλεσμα, βρισκόμαστε στη διαδικασία καταγραφής των μελών μας ανά περιφέρεια στην Ελλάδα. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους, άνεργους, αναπληρωτές, μονίμους για την αυθόρμητη και άμεση ανταπόκρισή τους στο αρχικό αυτό κάλεσμα.
Τα μέλη μας, ιδρυτικά και τακτικά, ανήκουν άλλα στην ΠΕΘ, άλλα στον ΚΑΙΡΟ, άλλα σε τοπικούς θεολογικούς συνδέσμους και άλλα σε τίποτε από τα παραπάνω. Ο χαρακτήρας του υπό ίδρυση Συλλόγου μας δεν είναι διασπαστικός.
Θεωρούμε ότι μετά τις νέες εξελίξεις στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας, οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να αντιδράσουμε. Διότι υπαίτιος για το κακό στον κόσμο δεν είναι μόνο εκείνος που το διαπράττει άμεσα αλλά και εκείνος που σιωπά και δεν αγωνίζεται. Δρούμε καθαρά συνειδησιακά και μακριά από προσωπικά οφέλη και βολέματα, προασπίζοντας την ελληνική παιδεία και ιδιαίτερα το μάθημα των Θρησκευτικών. Η εμπειρία μας μέσα στις σχολικές τάξεις έχει αποδείξει ότι το Μάθημα των Θρησκευτικών μιλά στις ψυχές και καρδιές των παιδιών, ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης, θρησκείας και κουλτούρας, διδάσκοντάς τους την ισότητα, τον σεβασμό προς το διαφορετικό, την εν Χριστώ αγάπη και ειρήνη. 
Επομένως, εμείς οι θεολόγοι, διορισμένοι και μη, έχουμε υποχρέωση να συμπεριφερόμαστε με αγάπη και ενότητα μένοντας μακριά από έριδες, ειρωνικές και επιθετικές συμπεριφορές.
Οι επόμενες κινήσεις του Συντονιστικού Αδιόριστων Θεολόγων είναι οι εξής:
1.α Αποστολή του κειμένου μας στα Γραφεία των Δευτεροβάθμιων Εκπαιδεύσεων της χώρας, προς ενημέρωση των συναδέλφων αναπληρωτών και ωρομισθίων.
β. Κατάθεση αίτησης στα Γραφεία των Δευτεροβάθμιων από τα μέλη μας όπου θα ζητάμε την ενημέρωσή μας για τα κενά που υπάρχουν.
2. Αποστολή του κειμένου μας στα Δ.Σ. των κατά τόπους ΕΛΜΕ προς ενημέρωση των συναδέλφων.
3. Επιδίωξη συνάντησης με την Υπουργό Παιδείας, τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος διαφορετικά αποστολή επιστολής που θα δημοσιοποιηθεί.
4. Σύνταξη του Καταστατικού και πραγματοποίηση όλων των νόμιμων ενεργειών για την ίδρυση την Συλλόγου μας.

Τα ιδρυτικά μέλη:
Δρούλου Μαρία, Ηράκλειο Κρήτης
Μπούζμπα Έφη, Γρεβενά
Σημαδοπούλου Καλλιόπη, Θεσσαλονίκη
Ταβλαδωράκης Σπύρος, Ηράκλειο Κρήτης
Κασιδόκωστα Πηνελόπη, Αθήνα
Δημητρίου Χρύσα, Αίγιο
Ο αριθμός των τακτικών μελών, αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα εξήντα (60).
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή, ας επικοινωνήσουν με το e-mail του Συντονιστικού theologoi01@gmail.co
m

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...