Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Αργυρόπουλος Ανδρέας:Προς Ορθόδοξους πνιγμένους στην αυτάρκειά τους








Από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στον δήμο για γάμο

Λιγότεροι θρησκευτικοί

Στροφή στους πολιτικούς γάμους πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες. Στον Δήμο Αθηναίων μέσα σε μια επταετία υπερδιπλασιάστηκαν, στους Δήμους Πειραιά και Ηλιούπολης σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, στους Δήμους Περιστερίου, Ν. Ιωνίας, Σερρών και αλλού έχουν ξεπεράσει τους θρησκευτικούς. Το κόστος κυμαίνεται από 30 έως 150 ευρώ, αφού πέραν της άδειας μερικοί δήμοι επιβάλλουν τέλος πολιτικού γάμου.



Είδηση- σοκ για όσους ζουν στη "γυάλα" της "Ορθόδοξης Ελλάδας".
Για όσους αρέσκονται να πιπιλίζουν με στόμφο την ατάκα: "το 97% των Ελλήνων είναι Ορθόδοξοι".
Για όσους συνηθίζουν να περνούν τις ώρες τους αρθρογραφόντας σε ιστολόγια "ορθοδόξου πνευματικότητος" κατακεραυνώνοντας όποιον τολμάει να ψελλίσει κάτι για το" άνοιγμα της Εκκλησίας στην κοινωνία",για την ανάγκη να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας με τον κόσμο,χωρίς κατ'ανάγη να εκκοσμικευθούμε.
Είδηση- σοκ για  όσες και όσους χλευάζουν καθημερινά από τον άμβωνα ή το διαδίκτυο τους σύγχρονους θεολόγους που με κάθε τρόπο παλεύουν καθημερινά να αναδείξουν μέσα στα σχολεία την ομορφιά και την αναγκαιότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών .
Είδηση- σοκ για όσους αρκούνται στην ανακάλυψη νέων αιρετικών κάθε είδους εντός των τειχών της Εκκλησίας, οργανώνοντας συνέδρια "καθαρών" Ορθοδόξων διαμορφώνοντας ένα κλίμα τρομοκρατίας για κάθε διαφωνούντα που θα το ζήλευαν και οι πλέον ακραίες σέκτες .

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΟΥΣ , ΑΓΕΛΑΣΤΟΥΣ , ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΑΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ .

ΑΓΑΠΗ ΘΕΛΕΙ,ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΖΗΤΑΕΙ .
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΜΕ;;;

4 σχόλια:

  1. Μας κατακεραύνωσες!!!
    Θα ακούσουμε άραγε τη φωνή σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μακάρι να είχαμε κληρικούς σαν και σένα....(δεν είναι κοπλιμέντο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι έχουμε πολλούς καλούς κληρικούς.
    Από ανώτερη θεσμική-πνευματική ηγεσία της Εκκλησίας (επισκόπους) ίσως να πάσχουμε (έχουμε και καλούς, ίσως και αγίους, αλλά δε βλέπουμε αυτό που περιμένουμε από το σύνολο της ηγεσίας, τις Συνόδους κ.τ.λ.), αλλά απλούς παπάδες καλούς νομίζω έχουμε αρκετούς.
    Θέλουν όμως κι αυτοί τη δική μας στήριξη. Ένας παπάς μόνος του τι να (πρωτο)κάνει; Να λειτουργεί; Να κηρύττει; Να γράφει βιβλία και άρθρα; Σε ώτα μη ακουόντων;
    Ίσως οι λαϊκοί πιστοί (οι συνειδητοί, που θέλουν να είναι μέλη της Εκκλησίας) πάσχουμε σε αγώνα και προσπάθεια, και φυσικά σε προσευχή (ίσως και πάντα ίσχυε αυτό), κι αυτό κάνει να νιώθουμε έλλειψη ποιμένων.
    Ποιμένες υπάρχουν, το ξαναλέω, αλλά χρειάζονται και εμάς.
    Χωρίς να γινόμαστε ταλιμπάν φυσικά, που μόνο ζημιά κάνουν. Καταλαβαινόμαστε νομίζω.
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο το άρθρο, λέει πράγματα που κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα,αλλά... Να προσθέσω μόνο μία ερώτηση που είχα δει γραμμένη σε ένα πανό: "Γιατί οι άνθρωποι με τα πιο κλειστά μυαλά έχουν τα πιο ανοιχτά στόματα;"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...