Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Θεολόγων:ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ.Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Θεολόγων
e-mailtheologoi01@gmail.com

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ.

Θέμα: Ζητήματα του κλάδου των Θεολόγων
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ ,
Σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή μετά από τις εξελίξεις στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του τελευταίου διμήνου. Σκοπός μας είναι η κοινοποίηση των θέσεων μας, ειδικά σε ό,τι αφορά την ειδικότητα των Θεολόγων Καθηγητών. Τα ζητήματα για τα οποία θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας είναι :
Οι προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών : Η ακριβοδίκαιη και αναλογική απορρόφηση των συναδέλφων , οι οποίοι εδώ και χρόνια απασχολούνται ως διδακτικό προσωπικό των Σχολικών Μονάδων, έχοντάς τα στελεχώσει σε κάθε γωνιά της Ελληνικής Επικράτειας. Το ζητούμενο από πλευράς μας είναι να μη παραβλέπονται οι ανάγκες της ειδικότητας σε έκτακτο προσωπικό , ειδικά όταν υπάρχουν δεκάδες κενά. Στις φάσεις των αναπληρωτών, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν έχουν προσληφθεί Θεολόγοι, αν και ο κλάδος είναι μέσα στις δέκα ειδικότητες με τις περισσότερες συνταξιοδοτήσεις  που έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια.  Δεν ζητούμε εύνοια , αλλά ισοτιμία .
Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ετών 2010-2012: Τα παραπάνω χρόνια συνάδελφοι  εργάστηκαν οποτεδήποτε και οπουδήποτε τους ζητήθηκε από το  υπουργείο Παιδείας. Θεωρούμε, ότι θα πρέπει να γίνει η προσμέτρηση και αυτής της προϋπηρεσίας τους στους νέους πίνακες που θα σχηματιστούν.
Για τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ : Η συμπερίληψη της ειδικότητας μας στον επικείμενο και από εσάς εξαγγελθέντα διαγωνισμό. Φυσικά η απορρόφηση των εκκρεμοτήτων των διορισμών Θεολόγων του ΑΣΕΠ 2008 είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη εξέλιξη των νέων διαδικασιών επιλογής προσωπικού. Δεν νοείται κατά τη άποψη μας ο παραγκωνισμός κανενός συναδέλφου και το δικαίωμα του στην συμμετοχή σε έναν νέο διαγωνισμό, τόσο συναδέλφων με ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ εμπειρία και προσφορά στην εκπαίδευση , αλλά και όσων νέων επιθυμούν να αναζωογονήσουν την παρουσία και την προσφορά του κλάδου στην Παιδεία του τόπου μας.
Οι αναθέσεις μαθημάτων.  Επιθυμούμε, και αυτό αιτούμαστε ως κλάδος, να παραμείνει το μάθημα των Θρησκευτικών, με οποιονδήποτε προσανατολισμό του αποδώσουν τα εντεταλμένα προς τούτο όργανα , ως αποκλειστικά διδασκόμενο από τον κλάδο των Θεολόγων, ως ειδικά καταρτισμένων επιστημονικά και παιδαγωγικά στο ιδιαίτερης σημασίας αυτό γνωστικό πεδίο.
Στις απαλλαγές . Αναγνωρίζουμε και είμαστε και οι ίδιοι ευαίσθητοι στη διαφύλαξη τω ελευθεριών των πολιτών και ειδικά των μαθητών μας. Στο ζήτημα των απαλλαγών ζητούμε να υπάρξει μια και μοναδική λύση χωρίς επάλληλες εγκυκλίους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει επιβράβευση για τον φυγόπονο μαθητή υπό τον μανδύα της όποιας ευαισθησίας, διότι προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα στους υπόλοιπους , υποτιμά την επαγγελματική και προσωπική υπόσταση του διδάσκοντος και  υποβαθμίζει  το μάθημα των Θρησκευτικών. Ιδιαίτερα σας επισημαίνουμε, ότι το μάθημα έχει ενταχθεί ως εξεταζόμενο μέσω της Τράπεζα Θεμάτων. Ως εκ τούτου,  δεν επιθυμούμε να γίνουμε ούτε ανακριτικά όργανα της ελευθερίας τω πολιτών , ούτε υποτελείς Δημοσίων Σχέσεων, ώστε να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα αλλά και οι υποχρεώσεις των μαθητών .
 Με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων επιθυμούμε να δοθούν καίριες λύσεις αλλά και οι καλύτερες δυνατές εναλλακτικές με την συνεισφορά των Θεολόγων καθηγητών στην αναβάθμιση της παρεχόμενης θρησκευτικής και κοινωνικής διαπαιδαγώγησης.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει για τα ανωτέρω αναφερόμενα ζητήματα και όποια άλλα κρίνετε σκόπιμο.
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του  Πανελληνίου  Συλλόγου Αναπληρωτών Θεολόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...