Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Οι νεολαίοι της Χρυσής Αυγής προσκυνούν τον θεό Ήλιο


Τελετή σε παγανιστικά πρότυπα

«Ηλιοστάσιο, διαβαίνουμε τις πύλες του χειμώνα. Μακρύς και δριμύς, πρόκληση η αντιμετώπισή του, σκληρός σαν τον αγώνα που θα κληθούν να δώσουν οι εκλεκτοί της ιδέας. Όμως ο ήλιος επέστρεψε και σηματοδοτεί την αρχή της νίκης του Φωτός επί του Σκότους. Σκότος, η παρακμή της υπόδουλης Πατρίδας μας. Φως η νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού». 

Αυτή είναι η περιγραφή από τη «μαυροντυμένη Φάλαγγα» όπως αποκαλείται η νεολαία της Χρυσής Αυγής, που πορεύεται προς την «οχυρωμένη κορυφή» για να γιορτάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Μια τελετή που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς θυμίζει – χωρίς απαραίτητα να είναι – παγανιστική λατρεία. Η Χρυσή Αυγή συνηθίζει να οργανώνει τέτοιες εκδρομές, οι οποίες αποσκοπούν στη σκληραγώγηση των μελών, στα πρότυπα των αρχαίων Σπαρτιατών. 

Οι εικόνες που ανέβασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, στις 26 Δεκεμβρίου, στην ιστοσελίδα τους από τη χειμερινή εξόρμησή τους στα βουνά προκαλούν εντύπωση. Αίσθηση προκαλεί και το λογοτεχνικό ύφος του κειμένου που συνόδευε τις δραστηριότητες της «μαυροντυμενης Φάλαγγας». Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο «Τύπος της Κυριακής», σε κάποια αποσπάσματα οι συντάκτες παρομοιάζουν τον Χριστό με τον Απόλλωνα, ο οποίος «αναδύθηκε μέσα από το σκοτάδι, απορροφώντας στο πρόσωπό του όλα τα στοιχεία του Ηλιακού Λόγου»
Και όλα αυτά, τη στιγμή που το ακροδεξιό κόμμα προσπαθεί να πετάξει από πάνω του τον νεοναζιστικό και ακροδεξιό μανδύα. 

Τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος ξεχνούν όσα έλεγαν κατά του Χριστιανισμού και εμφανίζονται ως υπερασπιστές της θρησκείας προσδοκώντας τις ψήφους των πιστών

.
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...