Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Οι "κουκουλοφόροι "της Ορθοδοξίας

Πριν λίγες μέρες μπήκα στον κόπο να διαβάσω τα σχόλια των επισκεπτών γνωστού ιστολογίου ,σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών και τον ΚΑΙΡΟ ,τα οποία και δημοσιεύω παρακάτω.Πρόσθεσα λοιπόν και το δικό μου σχόλιο στις 14 Δεκεμβρίου ...και ακόμα περιμένω απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να υπήρχε ο ΚΑΙΡΟΣ από παλιά. Τα Θρησκευτικά θα ήταν σίγουρα σε καλύτερη θέση.


Ανώνυμος είπε...




Κρατήστε παρακαλώ ενήμερη την ιστοσελίδα σχετικά με την εξέλιξη του ανωτέρω ζητήματος.


Ανώνυμος είπε...




Ο ΚΑΙΡΟΣ από παλιά; Μα ο ΚΑΙΡΟΣ έγινε από συγκεκριμένα πρόσωπα για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και να "βάλει" πλάτη στους θεολόγους του Π.Ι. που θέλουν να φτιάξουν θρησκειολογικό μάθημα.


Ανώνυμος είπε...




Αφήστε κάποιοι τις φαιδρότητες και την αδελφοφαγία και επιδείξτε τον προσήκοντα σεβασμό στην άλλη άποψη. Και επιτέλους, διαβάστε τα επίσημα κείμενα των συναδέλφων του ΚΑΙΡΟΥ και μην αναπαράγετε στερεότυπα περί συνωμοσιών και δολοπλοκιών. Χορτάσαμε τόσα χρόνια καυχησιολογία και αυτισμό, φθάνει!
Δεν βλέπετε τους καρπούς των λόγων και των έργων σας;

Συνάδελφος απλώς...


Ανώνυμος είπε...




Δυστυχώς η "Δημοκρατία" μας κατάντησε ΚΑΙΡΟσκοπική ....


Ανώνυμος είπε...




ειναι απαραδςκτο απο καθε αποψη να βγαινουν καθηγητές θεολόγοι και να λένε ότι πρεπει να βγουν τα θρησκευτικα απο το λυκειο. αυτοι δεν ειναι θεολογοι αλλα κατι άλλο. ειναι δεσεξήγητο οτι η συνοδος δεν έλαβε σταράτη θεση μεχρι τωρα για τα θρησκευτικα ενω de facto γινονται συναυλίες εντος ναών. δηλαδη οι φροντίζει για τους μεταναστες - με τροπο ανοικειο μάλιστα στην ορθόδοξη παραδοση ξεκάθαρα παρουσια πολιτικών προσωπων και δεν προλαμβανει καταστασεις για τα παιδια της που ποιμαινει. ε, αυτο δεν μπορω να το κατανοήσω


Ανδρέας Αργυρόπουλος είπε...




όποιος έγραψε για συμφέροντα και καιροσκοπισμούς αναφερόμενος στα μέλη του ΚΑΙΡΟΥ και έχει Ορθόδοξο ήθος να το υποστηρίξει επώνυμα

Αργυρόπουλος Ανδρέας






   Θεωρώ δεδομένο ,σε μια δημοκρατική κοινωνία, την δυνατότητα του καθενός να σχολιάζει ελεύθερα απόψεις και θέσεις επώνυμα ή ανώνυμα. Θεωρώ όμως εντελώς απαράδεκτο να συκοφαντεί ανθρώπους και συλλογικές προσπάθειες κρυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία.Πόσο μάλλον όταν θεωρεί τον εαυτό του υπερασπιστή της Ορθόδοξης καθαρότητας.Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχουν "ανώνυμοι" υπάρχουν πρόσωπα .Η αξία κάθε προσώπου αδιαπραγμάτευτη.Ο χριστιανός δεν κρύβεται πίσω από τη κουκούλα ,δεν έχει να κρύψει τίποτα.Λέει την άποψή του με παρρησία ,χωρίς να λασπολογεί σεβόμενος το πρόσωπο του άλλου.Κουκούλες φορούσαν στην κατοχή οι καταδότες...στην εποχή μας οι προβοκάτορες στις διαδηλώσεις. Η Ορθοδοξία δεν έχει ανάγκη κουκουλοφόρους για να ζήσει.

                                           Αργυρόπουλος Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...