Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ηχηρή απάντηση των 4 Μητροπολιτών στους «σωτήρες» της Θράκης που τους κατηγορούν για μετριοπάθεια στα Εθνικά !Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση που, εμμέσως, απαντά στις θέσεις που έχει διατυπώσει ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, οι Μητροπολίτες της Θράκης παίρνουν σαφή θέση εναντίον όλων όσων διατυπώνουν κατά καιρούς υποδείξεις και νουθεσίες προς τους Θρακιώτες περί πατριωτισμού ή περί «κινδύνων» της Θράκης.
Σε κοινή δήλωσή τους οι 4 Μητροπολίτες (Ξάνθης Παντελεήμων, Κομοτηνής Παντελήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Διδυμοτείχου Δαμασκηνός) χρησιμοποιούν τη φράση «Η θράκη Κινδυνεύει» που κατά καιρούς έχει ειπωθεί από διάφορους «θρακολόγους» – πατριδοκάπηλους και απαντούν στις κατηγορίες που έχουν δεχθεί για τη μετριοπαθή στάση τους στα θέματα της συμβίωσης με τη μειονότητα στη Θράκη και την εν γένει θέση τους για τα εθνικά θέματα.  Μάλιστα δεν διστάζουν να κατηγορούν όσους χρησιμοποιούν την γραφική πλέον φράση, ότι αυτή έχει αναχθεί σε προσοδοφόρο επάγγελμα !
Όπως είναι γνωστό, από διάφορους εθνικιστικούς ή ακροδεξιούς κύκλους, οι 4 Μητροπολίτες της Θράκης έχουν κατηγορηθεί ως υπερβολικά «προοδευτικοί» στα θέματα των σχέσεων με το σύνοικο στοιχείο στην περιοχή, με αποκορύφωμα την υπόθεση της Ίδρυσης Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ, για το οποίο εμφανίζονται καταρχάς θετικοί.
Αναλυτικά αναφέρεται:
Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν στον επαρχιακό και αθηναϊκό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο άρθρα τουρκολόγων και «θρακολόγων» οι οποίοι με σκαιό και ανοίκειο τρόπο καταφέρονται κατά των τεσσάρων Μητροπολιτών των Ιερών Μητροπόλεων της Δυτικής Θράκης, εγκαλώντας τους ως συνεργούς στην «εξόντωση του ελληνισμού και της ορθοδοξίας» και μάλιστα με βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
Οι τέσσερις Μητροπολίτες της Δυτικής Θράκης, «μηδέν από του χρέους μη κινούντες», έχουμε πλήρη συναίσθηση των ποιμαντικών μας ευθυνών καθώς και της κρισίμου ιστορικής συγκυρίας στην οποία βρισκόμαστε, και πιστεύουμε ακράδαντα πως κανείς δεν νοιάζεται για την περιοχή μας και τον λαό της περισσότερο από τους ποιμένες της. Από την ασφάλεια της πρωτεύουσας μπορεί κανείς να απαξιώνει κόπους και προσπάθειες, να βλέπει παντού εχθρούς και να θεωρεί τους πάντες «προδότες».
Η φράση «Η Θράκη κινδυνεύει» έχει σίγουρα αναχθεί σε ένα προσοδοφόρο για πολλούς επάγγελμα, όμως αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ευαίσθητη περιοχή μας. Όπως προσφυέστατα έχει ειπωθεί «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται αλλά δε λέγονται». Αν μιλάμε συνεχώς κινδυνολογώντας «ουδέν ωφελεί αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται». Σε όσους αμφισβητούν τη φιλοπατρία και την ορθή πίστη των Μητροπολιτών της Θράκης ένα μόνο έχουμε να πούμε: «έχουσι γνώσιν οι φύλακες».

http://www.xanthipress.gr/

3 σχόλια:

  1. Θὰ διδάσκεται ἡ σαρία στὸ ΑΠΘ; Ἡ μαντίλα θὰ εἶναι ὑποχρεωτικὴ στὶς φοιτήτριες ; Μεγάλη πρόοδος στὴ χώρα τῆς κρίσης ... Ἄντε καὶ σύντομα στὸ χαλιφάτο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά, ἡ Παναγιὰ νὰ σκέπῃ ὅλο τὸν κόσμο καὶ κυρίως τὰ ἀδέλφια μας στὴ Μέση Ἀνατολή, ποὺ ὑποφέρουν, ἀνεξάρτητα. δόγματος ἢ πίστεως.
    Ἁπλῶς μία ἐρώτηση κάνω καὶ συνεχίζω, στὰ εργαστήρια τῆς σχολῆς ἢ σὲ σεμινάρια θὰ διδάσκωνται οἱ ἀποκεφαλισμοιί, οἱ βιασμοί, οἱ δολοφονίες βρεφῶν ἀπίστων; Σ' αὐτὰ ἂν θέλῃς μοῦ ἀπαντᾶς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...