Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΠΑΤΡΑ:Επιμορφωτικές συναντήσεις του ΚΑΙΡΟΥ για τους Θεολόγους
Παράρτημα Πάτρας
                                                                                        Πάτρα,10 Μαρτίου 2014«Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος-ΚΑΙΡΟΣ-για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης-Παράρτημα Πάτρας»
Επιμορφωτικές συναντήσεις για τους Θεολόγους ΠΕ01 της περιοχής Αχαΐας


Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος-ΚΑΙΡΟΣ-για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης/Παράρτημα Πάτρας, πραγματοποίησε την 1η του επιμορφωτική συνάντηση στο 11ο Γυμνάσιο Πάτρας, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαρτίου 2014, με θέμα: «Η ερευνητική εργασία στο Λύκειο. Το πώς και το γιατί της ερευνητικής εργασίας. Σχεδιασμός - Δυσκολίες- Προτάσεις». Συμμετείχαν συνάδελφοι θεολόγοι από την Πάτρα αλλά και από πιο απομακρυσμένες περιοχές(Αίγιο, Κάτω Αχαΐα, Κεφαλονιά) καθώς επίσης και από την Περιφέρεια ν. Ηλείας (Λεχαινά, Νιοχώρι).
Οι συντονίστριες Άννα Κανελλάκη(Θεολόγος 6ου ΓΕΛ Πατρών, Πιστοποιημένη Επιμορφώτρια του ΟΕΠΕΚ για τις Ερευνητικές Εργασίες) και Άννα Γλαρού(Θεολόγος Γυμνάσιου Σαραβαλίου), παρουσίασαν τη φιλοσοφία και το σχεδιασμό της ΕΕ και στη συνέχεια έγινε συζήτηση και διατυπώθηκαν ερωτήσεις που επικεντρώθηκαν στις δυσκολίες της εφαρμογής της ΕΕ, τόσο από πλευράς μαθητών, όσο και γενικότερα σε σχέση με τη ροή του προγράμματος και του σχεδιασμού της ΕΕ στα σχολεία. Δόθηκαν εξηγήσεις και οδηγίες, αντηλλάγησαν απόψεις και κατατέθηκαν προτάσεις, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την πραγματικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια καθιέρωσης της Ερευνητικής Εργασίας. Τονίστηκε  με έμφαση η σημασία της ΕΕ, σαν ένας άλλος τρόπος προσέγγισης της γνώσης και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη για ουσιαστική και ενδελεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και υποστήριξε με τις παρατηρήσεις του και ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Ν. Αχαΐας κ. Δημακόπουλος Δημήτριος. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη επιμορφωτική συνάντηση το ερχόμενο Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 την ίδια ώρα όπως έχει προγραμματιστεί.

   Η Επιτροπή του «Καιρού»-Παράρτημα Πάτρας
o   Γιαννόπουλος Ανδρέας
o   Γλαρού Άννα
o   Μάλφας Γιώργος

o   Παπασωτηρόπουλος Χριστόφορος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...