Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η Αγάπη είναι η μεγαλύτερη ευλογία

Χθες έτυχε να διαβάσω σε γνωστή ιστοσελίδα την παρακάτω δημοσίευση...Από τις πέντε απαντήσεις ,όχι επειδή είμαι θεολόγος ,μου άρεσε αυτή της καλόγριας και τη μοιράζομαι μαζί σας...

Τι είναι η Αγάπη; Οι πέντε βασικές θεωρίες Ένας Φυσικός, μία Ψυχοθεραπεύτρια, ένας Φιλόσοφος, μία Συγγραφέας και μια Καλόγρια, δίνουν την απάντηση Η Καλόγρια: «Η Αγάπη είναι η ελευθερία που μας δεσμεύει»  (Απαντάει η Catherine Wybourne, καλόγρια) 


  Την Αγάπη, πιό εύκολα τη βιώνεις, παρά την ορίζεις. Ως θεολογική αρετή, με την οποία αγαπάμε τον Θεό πάνω από όλα και τους διπλανούς μας σαν τον εαυτό μας, εν ονόματί Του, μοιάζει λίγο αόριστη. Μέχρι να την συναντήσουμε «ενσαρκωμένη» κατά κάποιο τρόπο στη ζωή γύρω μας: Σε πράξεις καλοσύνης, γεναιοδωρίας και αυτοθυσίας. Η Αγάπη είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να πληγώσει κανέναν, αλλά μπορεί να κοστίσει ακριβά. Το παράδοξο με την Αγάπη, είναι πώς μολονότι σου δίνει εξαιρετική ελευθερία, την ίδια στιγμή σε δένει με τον άλλο, με δεσμούς δυνατότερους και από τον θάνατο. Δεν μπορεί να αγοραστεί ή να πουληθεί. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να αντιμετωπίσει. Η Αγάπη είναι η μεγαλύτερη ευλογία.  


 Πηγή: www.lifo.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...