Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ, λοιπόν! :"Αγάπη σ' αγαπάω"....στη Θεσσαλονίκη



ΣΗΜΕΡΑ, λοιπόν! 
Καλή αντάμωση!
Η Μελίνα Κανά και ο Απόστολος Ρίζος συναντούν το Χρυσόστομο Σταμούλη επί σκηνής, τραγουδούν τα τραγούδια του καινούργιου του δίσκου "Αγάπη σ' αγαπάω", αλλά και προσωπικές τους επιτυχίες (Ζέφυρος, Αερικό, Τι να θυμηθώ, Φυσαλίδα), διαλέγονται με τον Καλίλ Γκιμπράν, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Τάσο Λειβαδίτη, τον Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη, τον Όσκαρ Ουάϊλντ, την Κική Δημουλά και υπόσχονται πως, απόψε το τραγούδι θά' ναι σαν προσευχή. Μαζί τους οι εξαιρετικοί μουσικοί, Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν και τα κρουστά και Δημήτρης Λάππας στις κιθάρες και το μπουζούκι. Συμμετέχουν η Χορωδία Νέων και η Παιδική Χορωδία "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" Θεσσαλονίκης. Διδασκαλία Χορωδίας Νέων Χρυσόστομος Σταμούλης & διδασκαλία Παιδικής Χορωδίας Ιωσηφίνα Κατωφλίδου.
Παραγωγή "Πολιτιστικό Σωματείο 'Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος".
Γενική είσοδος 10 ευρώ.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ στο Terra Antiqua Μουσείο Art Cafe, Mανώλη Ανδρόνικου 6 (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης), τηλ. 231 082 9950, στο βιβλιοπωλείο Αρμός, Πρασακάκη 5 & Έκθεση Βιβλίου (Αριστοτέλους), τηλ. 2310 220992 & στο 6948603786.


...Μέρες του 2001. Από ψηλά η θάλασσα φάνταζε ατελείωτη. Η λευκή άμμος σπαρμένη με κρινάκια, που ανθίζουν στην καρδιά του Αυγούστου. Ανάσες ελπίδας στη σκληρότητα της απώλειας. Χρώματα και αρώματα γεμάτα όνειρα. Θλίψη με τη γεύση αλμύρας. Ζεστασιά καλοκαιρινή. Αισθήσεις κρεμασμένες στο χρόνο, σαν τ' απλωμένο πουκάμισο στο σκοινί της Πηνελόπης που παραδόθηκε ανήμπορο στους τέσσερις ανέμους. Φύγαμε, όπως φεύγουμε όλα αυτά τα χρόνια, με τις πρώτες σταγόνες της βροχής.

Την Άνοιξη μαζέψαμε το ανεκπλήρωτο και γυρίσαμε πάλι πίσω. Φωνές χαρούμενες. Κρυμμένες ελπίδες. Αγάπες όμορφες. Παλιές. Λησμονημένες. Μάτια που καίνε πάντα σαν τις προσευχές. Το τραγούδι χτίστηκε από κρασί και μνήμη. Οι βεβαιότητες ξέφτισαν και έπεσαν στα πόδια του αμέτρητου. Η αγάπη πουλί νεκρό. Η αγάπη φυλαχτό. Όρκοι νικημένοι από επιστροφή. Συνάντηση.
Συνάντηση;

Τα χρόνια πέρασαν. Γέμισαν επανάσταση. Ο κόσμος γνώρισε με τρόπο σκληρό την απουσία. Αγόρια και κορίτσια ξεχύθηκαν στους δρόμους και κυνήγησαν έως θανάτου τον ουρανό. Σύγχυση. Το δίκαιο. Τα λάβαρα. Ο έρωτας. Τα πλήθη ανέβηκαν στις καμένες στέγες. Ο λαχειοπώλης σήκωσε τη σημαία ψηλά, κοίταξε το απρόσμενο και επανήλθε στην τάξη. Μόλις τον είδε η αταξία πήρε θάρρος και άρχισε να γελά αμφισβήτηση. Αντίσταση, φώναξε και χάθηκε στη στροφή της ελπίδας. Η μάχη δόθηκε μέχρι τέλους.

Τότε το παιδί κατέβηκε από το σταυρό, έσκυψε στη γη και μάζεψε το φυλαχτό. Το πουλί που το είδε πέταξε γρήγορα κοντά του. Μαζί ανέβηκαν στο ποδήλατο και πήραν το δρόμο ανάμεσα στις παπαρούνες. Ο ουρανός γέμισε πολύχρωμους χαρταετούς. Κι αυτοί φτιάξανε λέξεις απροστάτευτες και επίμονες. Θα ν' η αγάπη φυλαχτό. Πήρα και τους αγέρηδες. Γιορτές πληγές. Κατάλευκο πουλί.. Αγάπες. Αυγουστιάτική μου θλίψη.. Έρωτας στα χιόνια. Αγάπη σ' αγαπάω.

Το χτίσιμο αυτού του βιβλίου - cd υπήρξε συναρπαστικό. Επιτέλους, μετά από προσμονή χρόνων συναντηθήκαμε δισκογραφικά με τη Μελίνα. Κουβάλησε στα τραγούδια μια φωνή πλημμυρισμένη από εμπειρίες, ομολογημένες ρωγμές και αλήθειες. Τον Γεράσιμο θεωρώ λαϊκό τραγουδιστή πρώτης γραμμής. Έρχεται από τη μυθολογία του ελληνικού τραγουδιού και φέρνει στο φως ποιότητες και ευαισθησίες που δημιουργούν μια νέα τραγουδιστική ταυτότητα.

Με το Απόστολο συναντηθήκαμε τελευταία στιγμή. Η φωνή του είναι σαφώς ιδιαίτερη. Αλλιώς ωραία. Για τον Θάνο δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Μαζί ονειρευτήκαμε, μαζί προχωρήσαμε και φτάσαμε μέχρι το τέλος. Απίστευτος μουσικός, ωραίος άνθρωπος. Το ίδιο και ο Δημήτρης. Μάστορας μέγας, καρδιά ανοιχτή. Οι δύο τους μία ορχήστρα μόνοι. Ανεξίτηλη σφραγίδα έβαλε στο Γιορτές Πληγές αλλά και στο συνολικό έργο ο Βασίλης. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου...(προλογικό)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...