Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ.Με αφορμή την ανακοίνωση της πρώτης φάσης διορισμών αναπληρωτών καθηγητών του κλάδου ΠΕ01 (θεολόγων) στις 12 Νοεμβρίου του 2012, διαπιστώσαμε πως το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί τον εμπαιγμό απέναντι στον κλάδο και στην ειδικότητά μας και κατ’ επέκταση απέναντι στους μαθητές αυτής της χώρας και ιδιαίτερα προς τους μαθητές που κατοικούν στη νησιωτική Ελλάδα.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε συλλέξει από τις κατά τόπους Δευτεροβάθμιες, τα κενά της ειδικότητας των θεολόγων ανά την Ελλάδα ανέρχονται σε τουλάχιστον 124 πλήρους ωραρίου. Περιοχές με πολλά κενά είναι η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες. Το Υπουργείο θέλοντας να αντιμετωπίσει αυτά τα κενά, προχώρησε
σε προσλήψεις 10 (sic) θεολόγων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έξι από τις δέκα
προσλήψεις έγιναν στην Πελοπόννησο και θα επιθυμούσαμε σφόδρα να μας κοινοποιήσει το Υπουργείο το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο επελέγη η εν λόγω περιοχή.
Εξαιτίας αυτής της ακατανόητης στάσης του Υπουργείου, πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν τεράστιο πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς οι ειδικότητες που λείπουν από τα σχολεία είναι πολλές. Σε ό, τι αφορά ειδικότερα τον κλάδο των θεολόγων, αυτή τη στιγμή, και μετά από την τοποθέτηση 10 συναδέλφων μας, σε περισσότερα από 100 σχολεία της επικράτειας δεν διδάσκονται τα Θρησκευτικά.
Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι το επιχείρημα που προέβαλλε τόσον καιρό το Υπουργείο για να δικαιολογήσει την απουσία θεολόγων από τις προηγούμενες φάσεις διορισμών, ήταν ότι οι εναπομείνασες πιστώσεις ήταν περίπου 320 ενώ τελικά στην πρόσφατη φάση προσλήψεων συμπεριλαμβάνονται 400 καθηγητές. Τι συνέβη και πώς εξασφαλίστηκαν ξαφνικά αυτές οι επιπλέον πιστώσεις; Μήπως θα πρέπει να υποθέσουμε ότι η έλλειψη πιστώσεων είναι μια εύσχημη δικαιολογία την οποία το Υπουργείο επιστρατεύει ή εγκαταλείπει ανάλογα με την εκάστοτε συγκυρία; Και αν είναι σε θέση να ανακαλύπτει πιστώσεις, όπως αποδείχτηκε με τους πρόσφατους διορισμούς αναπληρωτών, μήπως επιτέλους οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιμετωπίσει οριστικά και με σοβαρότητα το ζήτημα των κενών στα σχολεία της χώρας; Και σε μια τέτοια περίπτωση μήπως θα έπρεπε να μην «ξεχάσει» ολόκληρη τη νησιωτική χώρα, την ακριτική και δυσπρόσιτη νησιωτική χώρα, και τους μαθητές της; Τους περσινούς και προπέρσινους δικούς μας μαθητές, αυτούς που σπεύδαμε κάθε φορά όταν το καθήκον μας καλούσε, να συναντήσουμε, να διδάξουμε και με κάθε τρόπο να στηρίξουμε χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος και την ταλαιπωρία της κατ΄ έτος μετανάστευσης.
Την περσινή χρονιά οι μαθητές μας δεν είχαν βιβλία. Φέτος δεν έχουν καθηγητές. Και αυτό είναι πολύ χειρότερο…
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ.
e-mail επικοινωνιας: theologoi01@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...