Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

"Aγώνας μεσοπέλαγα για Θρησκευτικά σύγχρονα και ανοιχτά σ΄ όλους τους μαθητές"Οφειλόμενο Eυχαριστήριο Γράμμα
στον πρώην Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Βορείου Αιγαίου
κ. Ανδρέα Αργυρόπουλο από τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του Νομού Χίου

          Οι διδάσκοντες Θεολόγοι Καθηγητές στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χίου (περιλαμβάνει τα νησιά Χίος, Οινούσσες και Ψαρά) κρίναμε επιβεβλημένη την έκφραση από την πλευρά μας των οφειλομένων ευχαριστιών στον πρώην Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Βορείου Αιγαίου κ. Ανδρέα Αργυρόπουλο, νυν Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Δυτικής Μακεδονίας, για την πολύπλευρη,δυναμική, γόνιμη και αποτελεσματική για το μάθημα των Θρησκευτικώνπαρουσία του στα νησιά μας κατά την τελευταία πενταετία.

          Ο κ. Αργυρόπουλος υπήρξε αναμφισβήτητα για όλους εμάς ο εμπνευστής και ο κατάλληλος οδηγός όλα αυτά τα χρόνια. Προσπάθησε, κι ως ένα βαθμό πέτυχε, να καλλιεργήσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη που πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων μας. Στάθηκε στο πλευρό όλων των νέων συναδέλφων. Τους στήριξε στα πρώτα τους δύσκολα βήματα στην δημόσια εκπαίδευση, ακόμα και σε δύσκολες γι' αυτόν στιγμές.

          Κυρίως, όμως, ο κ. Αργυρόπουλος ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην απαίτηση των περισσοτέρων από εμάς για ένα μάθημα θρησκευτικών σύγχρονο, φιλελεύθερο και ανοιχτό σ' όλους τους μαθητές. Ένα μάθημα που να μπορεί με άνεση κάθε φορά να προσαρμόζει το περιεχόμενό του στα θέλω και τις αναζητήσεις όλων ανεξαιρέτως των μαθητών, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής και τοποθέτησης απέναντι στο θρησκευτικό φαινόμενο. Ένα μάθημα που θα είναι πρωτοπόρο στην χρήση των νέων τεχνολογιών στο δημόσιο σχολείο και δεν θα τις δαιμονοποιεί. Για την επίτευξη, άλλωστε, αυτού του σκοπού πάσχισε με μια σειρά από επιμορφωτικές ημερίδες που οργάνωσε, με επισκέψεις στα σχολεία μας και κυρίως με την δημιουργία τουblog του “Η Θεολογία Μεσοπέλαγα”.

          Αλησμόνητη και παρακαταθήκη για όλους μας θα μείνει η εμπνευσμένη ομιλία του κ. Αργυρόπουλου για το επαναστατικό και πάντα επίκαιρο μήνυμα των Τριών Ιεραρχών, που εκφώνησε  στην γιορτή που οργάνωσε προς τιμήν τους η ΔΔΕ Νομού Χίου την Κυριακή 30-1-2011 στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Χίου, της περιώνυμης Σχολής της Χίου. Αλλά, και τα ακριτικά Ψαρά δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον κ. Αργυρόπουλο τον πρώτο σύμβουλο θεολόγων που τα επισκέφτηκε από το 1988.

Κλείνουμε, ευχόμενοι στον κ. Αργυρόπουλο καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του, εκφράζοντας ακόμη τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εκλογή του ως Προέδρου του Συνδέσμου Θεολόγων «ΚΑΙΡΟΣ για την αναβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών». Για άλλη μια φορά τον ευχαριστούμε που ήταν μαζί μας, για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας έδειξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Νικόλαος Χριστόπουλος(νυν Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Βορείου Αιγαίου), Θεοδώρα Κρανά, Βασιλεία Μωρόμαλλου, Ανδρονίκη Σωτηράκη, Ιουλία Ζαννίκου, Νικόλαος Κουτσουλιάς, Γεώργιος Μπενέκος, Αγγελική Τελλή, Κυριακή Αμάντου, Στυλιανή Ρέππα, Σωσίπατρος Σαββίδης, Δημήτριος Μπεκριδάκης, Δημήτριος Τσελίγκας, Δέσποινα Γεωργούλη, Καλλιόπη Συράκη, Γεώργιος Κοντός, Μαριόγκα Μελαχροινούδη, Κωνσταντίνος Γιαννούλης, Χρυσοβαλάντη Παπαναστασοπούλου, Μαρία Στέκα, Σωτήρης Παραδείσης, Ευγενία Γιακουμή, Δημήτριος Παπαδημητράκης, Ευαγγελία Μελαχροινούδη, Νικόλαος Σαραντινός, Νικόλαος Μηλιανός και Κωνσταντίνος Καρατζάς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...