Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Oι αναθέσεις μαθημάτων για τους θεολόγους (ΠΕ01)


Oι αναθέσεις μαθημάτων για τους θεολόγους (ΠΕ01)


Μ΄ αφορμή  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2011 – 2012) και εν όψει της σύνταξης των προγραμμάτων εβδομαδιαίας διδασκαλίας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, υπενθυμίζουμε τις Α΄ και Β΄ αναθέσεις που προβλέπονται για τον κλάδο μας (ΠΕ01):

Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ01- Θεολόγων διδάσκουμε ως πρώτη ανάθεση το γνωστικό μας αντικείμενο, δηλαδή, το μάθημα των Θρησκευτικών. Επιπλέον, διδάσκουμε με δεύτερη ανάθεση το μάθημα της Ιστορίας στο Γυμνάσιο και το μάθημα Αρχές Φιλοσοφίας της Β' Γενικού Λυκείου. Επισημαίνεται ότι στη Δευτεροβάθμια (Γενική και Τεχνική) Εκπαίδευση το μάθημα των Θρησκευτικών και σύμφωνα με την αριθμ. 118842/Γ2/17-09-2008 Υ.Α. (ΦΕΚ 1984/τ.Β'), διδάσκεται αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ01 (Θεολόγων). Aκόμη οι θεολόγοι έχουμε ως Α΄ ανάθεση το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας (project) το οποίο θα διδάσκεται από φέτος (A΄ τάξη) στο Γενικό (ΓΕΛ, 3ωρο/εβδομάδα) και στο Τεχνολογικό Λύκειο (ΤΕΛ, 2ωρο/εβδομάδα).

Επίσης, ανάλογα με τα ειδικά τους προσόντα (επιμόρφωση στο γνωστικό αντικείμενο), οι εκπαιδευτικοί του κλάδου μας μπορούν να διδάξουν το μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), όπως συμβαίνει και με όλες τις άλλες ειδικότητες και να είναι υπεύθυνοι Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικής Αγωγής καιΑγωγής Υγείας στο σχολεία όπου υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...