Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Θρησκευτικά:Η ώρα του παιδιού;Ναι,η ώρα που χαίρεται το παιδί.


Ανοικτή επιστολή στον Υπουργό της Παιδείας.


Άκουσα με θλίψη κ.Υπουργέ της Παιδείας να λέτε στη συγκέντρωση που έγινε στην Καλλιθέα:"Τα Θρησκευτικά η ώρα του παιδιού είναι.Αυτή είναι η πραγματικότητα".Λάθος πληροφόρηση έχετε κ.Υπουργέ.Σίγουρα στα Θρησκευτικά αλλά και σε όλα τα μαθήματα υπάρχουν καθηγητές και καθηγήτριες που δεν ανταποκρίνονται στα "θέλω" των παιδιών.Δε μου αρέσει να ωραιοποιώ τα πράγματα.Σε όλους του κλάδους υπάρχουν συνάδελφοι με ακραίες συμπεριφορές και αντιλήψεις . Σας προκαλώ όμως κ.Υπουργέ να κάνετε μία έρευνα στις Διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας και εκεί θα διαπιστώσετε ότι άλλη είναι η εικόνα που έχουν για τα Θρησκευτικά και τους θεολόγους οι κατά τόπους εκπαιδευτικές κοινότητες.
Να ρωτήσετε κ.υπουργέ το ποσοστό των θεολόγων που χρησιμοποιούν τις  Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη Διδακτική πράξη .
Να πληροφορηθείτε κ.Υπουργέ για τις διακρίσεις των θεολόγων καθηγητών και καθηγητριών στις διάφορες καινοτόμες δράσεις, προγράμματα  και δραστηριότητες.
Υπηρετώ κοντά μια δεκαετία ως σχολικός σύμβουλος και έχω επισκεφθεί  300 περίπου σχολεία της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.Από τα Ψαρά,τη Λήμνο και την Ικαρία μέχρι την Καστοριά  τη Φλώρινα και την Αριδαία.Αυτό που διαπίστωσα στα περισσότερα είναι ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι η ΩΡΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ... είναι η ώρα που το παιδί πολλές φορές βρίσκει νόημα στο να βρίσκεται στο σχολείο.

Ανδρέας Χ. Αργυρόπουλος


8 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανδρέα, για να καταλάβουν αυτά που γράφεις πρέπει να έχουν πάει σε δημόσιο σχολείο και όχι στα ακριβά ιδιωτικά. Πρόσφατα μάλιστα, όχι πριν δεκαετίες.
  Κάποιοι ζουν, επαναλαμβάνουν και βαυκαλίζονται με εικόνες και ιδέες πρόσφατης δεκαετίας ή εικοσαετίας και βάλε.
  Νομίζουν ότι επειδή γίνεται το μάθημα των θρησκευτικών γεμίζουν οι εκκλησίες.
  Δεν κατάλαβαν ότι το μυστήριο συντελείται αιώνες τώρα, μυστικώς και αοράτως. Χτυπάνε επί των ήλων.
  Αν ήταν όπως το νομίζουν τότε σήμερα οι ναοί θα έσφυζαν από λαοθάλασσες και πλήθη "οπαδών" όπως ορέγονται.
  Εσύ να τα γράφεις. Αλλά να μην απελπίζεσαι.
  Αυτοί δεν θα ακούν γιατί έχουν χάσει το προνόμιο αυτό.
  Εσύ όμως να τα γράφεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Α και κάτι τελευταίο. Σκέφτομαι αν υπήρξαν ποτέ παιδιά. Σαν να γεννήθηκαν κατευθείαν μεγάλοι.
  Τι να πω ρε φίλε. Αυτή την αίσθηση μου βγάζουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. https://www.alfavita.gr/arthron/thriskeytika-einai-i-ora-toy-paidioy-nai-i-ora-poy-hairetai-paidi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγχαρητήρια για το άρθρο σας κύριε Αργυρόπουλε. Φωτίζετε με την πολύτιμη εμπειρία σας το θέμα και αναδεικνύετε την πραγματικότητα. Αναρωτιέμαι: η εμπειρία σας, όπως και η εμπειρία όλων των σχολικών συμβούλων που δεν πιστεύω να διαφέρει από τη δική σας, δεν θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τον Υπουργό πριν πει τα όσα ανυπόστατα ανέφερε; Απορώ ποιοι είναι οι συμβουλάτορές του! Γιατί με τα όσα είπε πιάστηκε σαφώς... αδιάβαστος ο Υπουργός Παιδείας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. σε ευχαριστώ πολύ αδελφέ...ότι μπορούμε κάνουμε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ας έρθει ο υπουργός στους Φούρνους,παλιέ μου σύμβουλε για να δει τί σημαίνει επί δέκα χρόνια να αγωνίζεσαι για καινοτόμες δράσεις και άνοιγμα στην κοινωνία.Μπράβο σου και μην ανησυχείς,θα συνεχίσω να προσφέρω ό,τι μπορώ στους ακρίτες αυτού του τόπου.Ζωή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...