Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Εορδαία:"Το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών για τους νέους της εποχής μας"




Την προηγούμενη Παρασκευή29 Ιανουαρίου 2016,είχα τη χαρά να βρεθώ στο Γυμνάσιο Αναρράχης-Εμπορίου της Εορδαίας για παραστώ στην εκδήλωση του σχολείου για τους Τρεις Ιεράρχες.Στη  Θεία Λειτουργία που έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου  συμμετείχαν και τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής καθώς επίσης μεγάλος αριθμός γονέων.Κάποιοι από αυτούς είχαν φροντίσει να προετοιμάσουν το εορταστικό κέρασμα των παιδιών.
      Λίγο αργότερα είχα την τιμή να εισηγηθώ στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου το θέμα: "Το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών για τους νέους της εποχής μας" .Η συνάντηση με τα παιδιά του ακριτικού αυτού χωριού ήταν μια μεγάλη ευλογία για μένα.Χάρηκα τον αυθορμητισμό τους ,τις γνώσεις τους,την αυθεντικότητα τους, μα πιο πολύ την ομορφιά της ψυχής τους.Ευτυχώς υπάρχει και η Ελλάδα που αντιστέκεται,που δεν πνίγεται στη μιζέρια της άχαρης καθημερινότητας.Πολλές ευχαριστίες στο Διευθυντή του σχολείου και εξαιρετικό συνάδελφο  κ.Βασίλειο Γκέκα,στο Σύλλογο Διδασκόντων και στο Σύλλογο Γονέων του Σχολείου.Υπάρχει ελπίδα και για την Παιδεία φίλες και φίλοι...στο χέρι μας είναι.











με το θεολόγο και Διευθυντή του σχολείου,εξαιρετικό συνάδελφο κ.Βασίλειο Γκέκα





3 σχόλια:

  1. Ο ΑΑ (= ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ) ενσαρκώνει το διπλό νόημα της αγγλικής λέξης integrity δηλαδή ακεραιότητα και εντιμότητα.Τριάντα χρόνια αγωνιστής στις επάλξεις του "καλού αγώνα" από φοιτητής θεολογίας, καθηγητής θεολόγος, εκδότης περιοδικού, ιδρυτής βιβλιοπωλείου και κέντρου νεότητας, σχολικός σύμβουλος θεολόγων και εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας ολοκληρώνει την μάχιμη θητεία του ψς μετανάστης θεολόγος στην Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητός φίλος και εκλεκτός συνΑΔΕΛΦΟΣ. Πρωτοπόρος στους αγώνες για το μάθημα και τα δίκαια των Θεολόγων. Εισέπραξα - και συνεχίζω να εισπράττω - ως ευλογία του Θεού την συνοδοιπορία σ΄ αυτόν τον αγώνα.

    Χρόνια Πολλά Ανδρέα, Καλή κι Ευλογημένη η Νέα Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...