Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Σεβασμιότατε, θλίβομαι για τη στάση σας!
Ανοικτή επιστολή στο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο
Με λύπη διάβασα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σύμφωνα με τα οποία ζητάτε την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Το "αιτιολογικό της θέσης σας" όπως γράφουν τα δημοσιεύματα, είναι ότι "δεν έχουμε καταρτισμένους εκπαιδευτικούς". Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα αυτά, οι θέσεις σας έχουν καταγραφεί και στα πρακτικά της Συνόδου!!!!!
            Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω όλα αυτά που δημοσιεύονται  Σεβασμιότατε αφού δεν τα λέτε για πρώτη φορά. Στην κατ' ιδίαν συνάντησή μας με είχατε πληροφορήσει ότι σε πολλές ομιλίες σας υπεραμύνεστε των απόψεων αυτών. Σας εξήγησα τότε τους λόγους που κάνετε λάθος. Σας ανέφερα παραδείγματα εξαίρετων θεολόγων και σας παρέθεσα στοιχεία για τη δράση των συναδέλφων της περιφέρειας που έχετε την πνευματική ευθύνη. Φαίνεται ότι δε σας έπεισα. Συνεχίσατε να διατυπώνετε παντού την άποψή σας περί του συγκεκριμένου ζητήματος (στα κηρύγματα, στα ΜΜΕ της περιοχής κ.λ.π.),συνεχίσατε να ζητάτε με πάθος κάτι που κανένα πολιτικό κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου ζητάει, την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Σεβασμιότατε, με όλο το σεβασμό, είστε εκτός πραγματικότητας!

Η στάση σας έναντι των συναδέλφων είναι προσβλητική και απαράδεκτη. Αλήθεια,από πότε αναλάβατε τον ρόλο του αξιολογητή των συναδέλφων; Πως γνωρίζετε ότι είναι ακατάρτιστοι; Τους γνωρίζετε προσωπικά; Πόσα χρόνια έχετε να επισκεφθείτε ένα Λύκειο ή ένα Γυμνάσιο και να μιλήσετε με εκπαιδευτικούς θεολόγους ή μη ;Ποιες προσπάθειες καταβάλατε για να συμβάλετε στην επιμόρφωση των "ακατάρτιστων" θεολόγων; Πήρατε ποτέ τέτοιου είδους πρωτοβουλίες;

Σεβασμιότατε,

Θα ήθελα δημοσίως να σας πληροφορήσω δημόσια ότι οι θεολόγοι της Περιφέρειας της Κοζάνης αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας και Πέλλας ,της περιοχής που έχω την ευθύνη, διακρίνονται :

α) για την επιστημονική τους  συγκρότηση.

Συγκεκριμένα:

1) Στις τάξεις τους υπάρχουν αρκετοί Διδάκτορες των Θεολογικών Σχολών 
2) Υπάρχουν δεκάδες κάτοχοι Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων καθώς επίσης Πτυχιούχοι και άλλων Πανεπιστημιακών σχολών.(Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικών, Αγγλικής Φιλολογίας κ.λ.π.)
3)Ορισμένοι εξ αυτών υπήρξαν εισηγητές σε πανελλήνια αλλά και σε ευρωπαϊκά συνέδρια καθώς επίσης και σε άλλες επιστημονικές συναντήσεις. Το συγγραφικό τους έργο είναι αξιολογότατο.

β) Είναι γνώστες των  Νέων Τεχνολογιών τις οποίες χρησιμοποιούν με τον καλύτερο τρόπο στη Διδακτική Πράξη.


γ)Είναι Παιδαγωγοί.Έχουν άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους ,τους γονείς και τους μαθητές και τις μαθήτριές τους.
Πολύ σπάνια συναντάμε φαινόμενα αμφισβήτησης και αρνητικής κριτικής για τους θεολόγους στην Περιφέρεια μας. Αντιθέτως πολύ συχνά γίνομαι δέκτης θετικότατων σχολίων από γονείς, μαθητές, διευθυντές κ.λ.π. για τους συναδέλφους μου.

δ)Έχοντας παρακολουθήσει διδασκαλίες πολλών θεολόγων βρήκα τις διδακτικές προσεγγίσεις τους εξαιρετικά πρωτότυπες. Αρκετοί τις παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία στις επιμορφωτικές συναντήσεις μας.

ε)Οι θεολόγοι της περιοχής μας είναι άνθρωποι που πονάνε το μάθημα των Θρησκευτικών Σεβασμιότατε. Αγωνίζονται για την αναβάθμιση του, με κάθε τρόπο. Μελετούν,ενημερώνονται,επιμορφώνονται. Συμμετέχουν μαζικά ακόμη και στις εκτός ωραρίου επιμορφωτικές δράσεις που οργανώνουμε προσερχόμενοι από απομακρυσμένες περιοχές με δικά τους έξοδα .

Σεβασμιότατε θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη. Εκτιμώ ότι έγινα κατανοητός ,αν όχι από εσάς, σίγουρα όμως από τους αναγνώστες της επιστολής. Με το χέρι στην καρδιά μπορώ να πω κλείνοντας ,ότι αποτελεί μεγάλη μου τιμή και εκ Θεού ευλογία η τετραετής συνεργασία με τους «ακατάρτιστους» θεολόγους της Δυτικής Μακεδονίας και της Πέλλας.


Τέτοιας ποιότητας συνοδοιπόρους και συνεργάτες θα τους ήθελε κάθε Σχολικός Σύμβουλος θεολόγων


Ανδρέας Χ. Αργυρόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...