Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΤΗΝΟΣ: Φωνή Λαού,Οργή Θεού!Λαϊκή οργή κατά Δωρόθεου.





(φωτ.Αριστείδης Αλαβάνος)


Πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις για το νησί σημειώθηκαν την Κυριακή 7 Δεκαμβρίου στην Τήνο, με το σύνολο σχεδόν των πολιτών  του νησιού να αποδοκιμάζουν και να υποδέχονται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς τον Μητροπολίτη Δωρόθεο Β΄.
Η αλλαγή του καθεστώτος διαχείρισης του Ιδρύματος και ο τρόπος που  μεθοδεύτηκε ήταν η αιτία να ξεσπάσει η λαϊκή οργή κατά του Μητροπολίτη Δωρόθεου και του περιβάλλοντός του, με τους Τηνίους να τον υποδέχονται με αποδοκιμασίες και απαξιωτικά συνθήματα.
Αφορμή του ξεσπάσματος της λαϊκής οργής ήταν οι  εκλογές που προγραμματίστηκαν για την Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, από τις οποίες απείχε η πλειονότητα  των εκλεκτόρων. Στην  ψηφοφορία πήραν μέρος από τους 33  μόνο 8, γεγονός που αυτομάτως δεν νομιμοποιεί και το αποτέλεσμα.
Το ΠΙΙΕΤ κτίστηκε το 1825 από την  περιουσία ιδιωτών, οι οποίοι με τη διαθήκη τους (διαθήκη των κτητόρων) το κληροδότησαν στον λαό της Τήνου και όρισαν με σαφήνεια τον λαϊκό του χαρακτήρα και τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του.Το περιεχόμενο των συνθημάτων που ακούστηκαν χθες(" ανάξιος" "ανεπιθύμητος" " φασίστα προδότη Πολυκανδριώτη" ( το κοσμικό επίθετο του Επισκόπου ) "Δεν σε θέλει ο λαός πάρε τον Φανερό και μπρός " " Εδώ ειναι Αγια χώματα κι όχι φρου-φρου κι αρώματα" κλπ) φανερώνει ότι η χθεσινή έκρηξη οργής δεν ήταν τυχαία.Μπορεί όλα να ξεκίνησαν από τη μεταβολή του καθεστώτος του Ιδρύματος αλλά αυτό εκτιμάται ότι ήταν η αφορμή για να εκδηλωθεί η δυσαρέσκεια του ποιμνίου για τον  Μητροπολίτη αλλά και του συνεργάτη του στην Τήνο π.Γεώργιο Φανερό 


Ακολουθούν τα videos με την άφιξη και την αποχώρηση του Μητροπολίτη από το xanemo.blogspot.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...