Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ομιλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για την Οικονομική κρίση στο London School of Economics


 

Στις 12 Νοεμβρίου 2014 το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics διοργανώνει δημόσια διάλεξη με ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο με θέμα «Η Εκκλησία της Ελλάδος και η οικονομική κρίση». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διερευνηθούν οι ποικίλες επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, καθώς και ο τρόπος που η Εκκλησία της Ελλάδος ανταποκρίθηκε και συνεχίζει να ανταποκρίνεται σ’ αυτήν, λαμβάνοντας παράλληλα υπ᾽ όψη τον κεντρικό ρόλο που έχει διαδραματίσει ιστορικά η Εκκλησία. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος διακρίνεται για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τη διασύνδεση της Εκκλησίας με τα ευρύτερα κοινωνικά προβλήματα και για το άνοιγμα της Ορθοδοξίας στην προοπτική ενός ειλικρινούς διαλόγου και μιας ουσιαστικής συνάντησης με άλλες παραδόσεις. Στην ομιλία του θα επιχειρήσει να περιγράψει και να αναλύσει τις ποικίλες προκλήσεις που τίθενται από την κρίση και να αναδείξει πτυχές του έργου και του ρόλου της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση και υπέρβαση της δύσκολης αυτής κατάστασης.
Η ομιλία, η οποία εντάσσεται σε μια σειρά δημόσιων διαλέξεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων στρόγγυλης τράπεζας και με επίκεντρο ποικίλες πτυχές της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής στη σύγχρονη Ελλάδα, θα λάβει χώρα στο Hong Kong Theatre, Clement House του London School of Economics από τις 18.30 έως τις 20.00. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Καθηγητής Kevin Featherstone. Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη σειρά των εκδηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ακόλουθη διαδικτυακή τοποθεσία:
http://www.lse.ac.uk/europeanInstitute/research/hellenicObservatory/home.aspx.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...