Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΚΑΙΡΟΣ: Για τον αποκλεισμό των θεολόγων από τους φετινούς διορισμούς








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η τρέχουσα οικονομική δυσπραγία αποτελεί ασφαλώς την ύψιστη δικαιολογία  για  τι δραστικές περικοπές των νέων διορισμών στην α/θμια και β/θμια εκπαίδευση αλλά έρχεται σε καίρια αντίθεση με την διακηρυχθείσα  πρόθεση πρόσληψης αρκετών χιλιάδων αναπληρωτών. Στο γεγονός αυτό της δραματικής μείωσης διορισμών  ήλθε να προστεθεί και η παντελής απουσία νέων διοριστέων του κλάδου ΠΕ1, κάτι που αποτελεί αφενός καταστρατήγηση της αρχής ίσης μεταχείρισης των ειδικοτήτων που υπηρετούν  στη β/θμια εκπαίδευση αφετέρου δε παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας στο ποσοστό νέων διορισμών ανά ειδικότητα.
Με αναμφισβήτητο δεδομένο τόσο τα υφιστάμενα κενά-κυρίως σε σχολικές μονάδες παραμεθορίων νησιωτικών περιοχών- όσο και την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης εκατό και πλέον θεολόγων καθηγητών, ο εξοβελισμός της ειδικότητάς μας από τους διορισμούς για το σχολικό έτος 2012-2013 αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη για το χώρο μας.
Τούτων δοθέντων το υπουργείο Παιδείας οφείλει άμεσα να πληροφορήσει με ακριβή στοιχεία τους φορείς εκπροσώπησης των μελών της θεολογικής εκπαιδευτικής κοινότητας  σχετικά με τα πραγματικά κενά θεολόγων στις εκπαιδευτικές περιφέρειες της χώρας . Πιστεύουμε πως η ανταπόκριση σ’ αυτό το αίτημα θα αμβλύνει καταρχήν τις δυσμενείς εντυπώσεις που έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός του κλάδου μας από τους πρόσφατους διορισμούς καθώς πέραν των άλλων η  μη αιτιολόγηση της ενέργειας αυτής θέτει και άλλα ζητήματα, που σχετίζονται με  την  ακολουθητέα μελλοντικά πολιτική στο θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Ελπίζουμε ότι ο πρωτοφανής αποκλεισμός της ειδικότητάς μας από τους φετινούς διορισμούς θα εξισορροπηθεί από τον διορισμό ικανού αριθμού , αναλογικά φυσικά, αριθμού αναπληρωτών, οι οποίοι  θα κληθούν στην παρούσα αντικειμενικά δυσμενή συγκυρία, να διεκπεραιώσουν με επάρκεια την αποστολή τους.

                                                                               Από το  Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...