Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Με το πατάρι του ΑΡΜΟΥ γεμάτο νέους, παρουσιάστηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου το βιβλίο της Σίσσυς Κόσσυβα: 'Αγάπης επαίτης στη ζωή μου ξένος''.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος Σαγματά π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, ο γνωστός αγιογράφος π. Σταμάτης Σκλήρης και η επιφανής λογοτέχνης κ. Μάρω Βαμβουνάκη καθώς επίσης ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Βιδάλης.  
    Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε στο κοινό η απόδοση των κειμένων του βιβλίου από την ηθοποιό κ. Ελένη Ζιώγα ενώ έντονη συγκίνηση προκάλεσε η εισήγηση του πατρός Σπυρίδωνος Βασιλάκου. Με ποιητικό και συνάμα άρτιο θεολογικά καταρτισμένο λόγο,ο π.Σπυρίδων αντιπαρέβαλε κείμενα του βιβλίου με γεγονότα της Αγίας Γραφής, στα οποία ''ταξίδεψε'' όπως είπε  διαβάζοντάς το βιβλίο, και ταυτόχρονα τα ανήγαγε στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο χειρουργός κ. Γ. Κ. Παπαγεωργίου ο οποίος έχει γράψει και τον επίλογο του βιβλίου, επισήμανε την σπουδαιότητα του να προσεγγίσουμε εκείνους τους ''μυστηριώδεις πλησίον'' που καταγράφει η συγγραφέας και κανείς μας δεν καλοκαταλαβαίνει τι ακριβώς σημαίνει η λέξη, αλλά προσκρούουν στη μέτρια αρετή μας, στον αυτάρεσκο  εγωισμό μας και παραμένουν ξένοι στη ζωή μας.Ο ποιητής κ. Μιχάλης Λεβέντης  από την δική του πλευρά, εστίασε τα λεγόμενά του στα εξής: πως αν βιώναμε την ανθρωπιά, την καλοσύνη και την αγάπη που φανερώνει αυτό το βιβλίο, θα μπορούσε να αλλάξει η πραγματικότητα μας!   Κλείνοντας την εκδήλωση ο εκδότης κ.Χατζηιακώβου είπε πως εξέδωσε κατ' επιλογήν του το βιβλίο διότι τον ενδιαφέρει η Ασκητική στην λογοτεχνία και θέλει να προβάλει ένα άλλο είδος λογοτεχνίας από αυτό που προάγει το εμπόριο!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...