Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε οικολογικό πάρκο στην Ίμβρο
Οικολογικό πάρκο στους Αγίους Θεοδώρους, τη γενέτειρά του στην Ίμβρο, εγκαινίασε χθες το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Φως του Φαναρίου», εμφανώς συγκινημένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για την ιδιαίτερη πατρίδα του, «την ιδέα», όπως τη χαρακτήρισε.

«Η Ίμβρος, δι’ ημάς τα γνήσια τέκνα της, δεν είναι μόνον νησί. Είναι και ιδέα! Και την ιδέαν κανείς δεν μπορεί ούτε να μας την στερήσει, ούτε να μας την διαστρέψει, ούτε επ’ ελάχιστον να μας την αλλάξει», τόνισε - μεταξύ άλλων - ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
«Ζει εις τις καρδιές μας και εις τα βάθη της ψυχής μας πάντοτε αγνή, πάντοτε νέα, πάντοτε καθαρά, πάντοτε σεμνή, πάντοτε παραδοσιακή, πάντοτε ευσεβής, πάντοτε ωραία και μας ομιλεί, μας εμπνέει, μας διδάσκει, μας καθοδηγεί! Αυτή η ιδέα-Ίμβρος μας παροτρύνει, κοντά εις τα πολλά άλλα, και να μη λησμονούμε το χρέος μας δια την προστασίαν του περιβάλλοντος, την διατήρησιν της φύσεως εις το κάλλος και την ευρυθμίαν που την εδημιούργησεν ο Θεός!» συνέχισε.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, γνωστός ανά την υφήλιο για την οικολογική του ευαισθησία και τη συμβολή του στην οικολογική αφύπνιση του πλανήτη, τόνισε ότι πίσω από όλες τις περιβαλλοντικές και οικολογικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, υπάρχουν δύο παράγοντες: «Η Ορθόδοξος Θεολογία, η οποία σέβεται τον κόσμον και την ζωήν ως ''καλά λίαν'' δημιουργήματα του Θεού και διδάσκει τον άνθρωπον ότι έχει τεραστίαν ευθύνην απέναντί των ως οικονόμος, φροντιστής, συντηρητής και ιερουργός των, και η Ίμβρος των παιδικών μας εμπειριών και ονείρων!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...