Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «ΚΑΙΡΟΣ»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,

Στη συνάντηση μελών του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός» που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011 συζητήθηκαν:

1. Οι εξελίξεις που αφορούν στο μάθημα των θρησκευτικών στο Νέο Σχολείο.
2. Η πορεία του ερευνητικού προγράμματος του Συνδέσμου για την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών.
3. Η συνέχιση των μορφωτικών προγραμμάτων του Συνδέσμου.
4. Οργανωτικά θέματα μετά την έγκριση του καταστατικού του Συνδέσμου από το Πρωτοδικείο.
5. Η επικοινωνία του Συνδέσμου με τους εκπαιδευτικούς θεολόγους.
6. Η λειτουργία της ιστοσελίδας.

Μετά την ενημέρωση και τη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε από τα μέλη που παραβρέθηκαν στη συνάντηση προτάθηκαν τα εξής:

  1. Να οργανωθεί από τον ΚΑΙΡΟ τον Οκτώβριο ημερίδα με τη συμμετοχή Επιστημονικών Ενώσεων Θεολόγων και των Θεολογικών Σχολών Θεσσαλονίκης και Αθήνας με θέμα την ανάγκη αναβάθμισης του ΜτΘ στο σχολείο σήμερα καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν από την μείωση των ωρών διδασκαλίας στο Λύκειο .Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε η εκτίμηση ότι η συνάντηση των θεολογικών φορέων με τον Αρχιεπίσκοπο στην Πεντέλη ήταν ένα πρώτο καλό βήμα το οποίο κρίθηκε ότι πρέπει να πλαισιωθεί από περαιτέρω ενέργειες.

  1. Για την αξιολόγηση των συμπερασμάτων των ερωτηματολογίων του ερευνητικού προγράμματος που αφορούν στο προφίλ του μαθητή καθώς και τη διενέργεια του ερωτηματολογίου του προφίλ του εκπαιδευτικού, χρειάζεται έκτακτη οικονομική στήριξη. Για τον σκοπό αυτό δεσμεύτηκαν τα μέλη της ΔΕ (Γρηγόρης Μαυροκωστίδης, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και Θεόφιλος Αμπατζίδης) να πράξουν τα δέοντα.


  1. Κρίθηκε αναγκαία η συνέχιση των μορφωτικών προγραμμάτων από τον Σεπτέμβρη με τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων και συζητήσεων στα πλαίσια της συμμετοχής του Συνδέσμου στον ευρύτερο δημόσιο θεολογικό και κοινωνικό διάλογο.

  1. Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και να σταλεί στα μέλη του Συνδέσμου το Καταστατικό Λειτουργίας του συνδέσμου που εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο για να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες και εκλογές τον Δεκέμβρη του 2011.


  1. Για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία του Συνδέσμου, προτάθηκε η αναβάθμιση της λειτουργίας της ιστοσελίδας με την σύσταση ομάδας από τους Σάββα Παυλίδη, Νίκο Μαγγιώρο, Θανάση Νευροκοπλή, Τρικανίδου Άννα και Αλμπανάκη Ξανθή, η οποία θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο τις προτάσεις της στην ΔΕ του Συνδέσμου σχετικά με τη λειτουργία ηλεκτρονικού θεολογικού περιοδικού. Αναμένονται και άλλες προτάσεις.

  1. Προτάθηκε η εθελοντική συμμετοχή των μελών του Συνδέσμου για την πειραματική εφαρμογή και αξιολόγηση των νέων προγραμμάτων σπουδών.


  1. Προτάθηκε η συμμετοχή κατά το δυνατόν περισσότερων θεολόγων στα προγράμματα επιμόρφωσης-projects του Λυκείου.

Θερμές ευχές για καλό καλοκαίρι και νέο ξεκίνημα από τον Σεπτέμβρη.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...