Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Απίθανο θράσος ή αβάσταχτη ελαφρότητα;



Η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» στο φύλλο της 12-11-2010 μέσα από άρθρο με τίτλο «Θα συνεχίσετε Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών, να τους στηρίζετε;» επετίθετο κατά του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ», κατηγορώντας τον ότι ενώ όλες οι θεολογικές ενώσεις αντέδρασαν στο σχέδιο του υπουργείου για το νέο λύκειο και το μάθημα των Θρησκευτικών, εκείνος «σιωπά ενόχως». Η Δ.Ε του ΚΑΙΡΟΥ αντιδρώντας άμεσα στην κακοήθεια αυτή, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην εφημερίδα που συνοδευόταν και από την εκτενή ανακοίνωση με τις θέσεις του Συνδέσμου για το «νέο Λύκειο», ζητώντας την αποκατάσταση της αλήθειας. Τα κείμενα αυτά που υπογράφονται από τα μέλη της ΔΕ εστάλησαν στην εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» με την ιδωτική εταιρεία «Γενική Ταχυδρομική» στις 20-11-2010 (αριθμός αποστολής 243005501-2). Εφόσον ο «ΚΑΙΡΟΣ» δεν ειδοποιήθηκε από την «Γενική Ταχυδρομική» ότι ο φάκελλος επιστρέφεται διότι δεν παρελήφθη, αυτό σημαίνει ότι ο φάκελλος παραδόθηκε κανονικά. Έκτοτε ο «ΚΑΙΡΟΣ» ανέμενε ένα λογικό χρονικό διάστημα τη δημοσίευση της επιστολής, ή τουλάχιστον μια μικρή επανόρθωση για το λάθος. Τίποτε από αυτά δεν συνέβη. Κατόπιν αυτού αναγκάστηκε να αναρτήσει στο διαδίκτυο τόσο την αποσταλείσα επιστολή διαμαρτυρίας αλλά και κείμενο – καταγγελία για τις πρακτικές του «Ορθόδοξου Τύπου». Φαίνεται ότι τότε μόνο οι υπεύθυνοι της εφημερίδας «συγκινήθηκαν» και έτσι για να καλύψουν την ολιγωρία τους(;), επανήλθαν «δριμύτεροι»….
Έτσι λοιπόν στο τελευταίο του φύλλο ο «Ορθόδοξος Τύπος» εμφανίζεται , δια του κ. Γ. Ζερβού , απαιτώντας από τον «ΚΑΙΡΟ» να απαντήσει άμεσα. Αμφισβητεί την προέλευση των κειμένων διαμαρτυρίας μελών της ΔΕ του «ΚΑΙΡΟΥ» για την δική του αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αποκατάσταση της πραγματικότητας, αμφισβητεί και αυτήν ακόμα την ιδιότητα των υπογραφόντων τα κείμενα. Ομολογώντας όμως ότι «διαβάζει» το διαδίκτυο, συλλαμβάνεται ψευδόμενος και αυτοαναιρούμενος, όταν δεν γνωρίζει ποια είναι τα μέλη της ΔΕ του ΚΑΙΡΟΥ, δεν γνωρίζει ποια είναι τα μέλη του, δεν γνωρίζει ποιες είναι οι θέσεις του ζητώντας τώρα, ένα χρόνο μετά την σύσταση του συνδέσμου και την λειτουργία της ιστοσελίδας του, όπου εκτίθενται τα πάντα, απαντήσεις και διευκρινίσεις. Η ιστοσελίδα του ΚΑΙΡΟΥ είναι ανοικτή σε όλους [www.kairosnet.gr] και γι’ αυτό ο κ. Ζερβός δεν δικαιούται να έχει τέτοιες απορίες σαν κι αυτές που διατυπώνει στο τελευταίο του άρθρο. Το λιγότερο που μπορεί κάποιος να πεί, είναι ότι υποτιμά βάναυσα τη νοημοσύνη των αναγνωστών του. Ο τρόπος δε που αντιμετωπίζει για πολλοστή φορά τον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο «ΚΑΙΡΟ» αγγίζει τα όρια της γελοιότητος, όταν τώρα τον χαρακτηρίζει «θεολογική ομάδα». Δυσκολεύεται κανείς να κατανοήσει την αριθμητική του λογική. Αφού εμμέσως πλην σαφώς πληροφορεί τους αναγνώστες του, ότι μαθαίνει από το διαδίκτυο, γιατί δεν μπαίνει στον κόπο να μετρήσει τα μέχρι τώρα μέλη μας, που ξεπερνούν ήδη τα 400…Τον παρακαλούμε να μας πει πότε - κατά τη δική του λογική – ένα σύνολο ανθρώπων ξεφεύγει από την κλίμακα της ομάδας. Δεν πιστεύουμε να έχει την ίδια ιδέα και για …τους 300 του Λεωνίδα!
Το «αιδώς Αργείοι» έχει χιλιοχρησιμοποιηθεί και έχει χάσει την δυναμική του. Η πρακτική του «ασχημονείν» αποδιδόταν από τους προγόνους μας στους Κλαζομενίους. Φαίνεται ότι υπάρχουν και σήμερα άξιοι μιμητές τους. Ευτυχώς που προδίδονται μόνοι τους. Αρχίζουμε και τους μαθαίνουμε….
Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ –ΜΕΛΟΣ Δ.Ε. «ΚΑΙΡΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...