Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Να ξεπεράσουμε το μαγικό και μοιρολατρικό χριστιανισμό


Μας επιβάλλεται να ξεπεράσουμε το μαγικό και μοιρολατρικό χριστιανισμό που μεταδώσαμε στις λατινοαμερικάνικες μάζες…Η θρησκεία που διδάσκεται σε ανθρώπους χωρίς ελευθερία καταντά αναγκαστικά μαγική και μοιρολατρική θρησκεία…Πως θα οδηγήσουμε τις λατινοαμερικάνικες μάζες σε μια θρησκευτική πρακτική που να ξεπερνά αυτές τις αισχρές παραμορφώσεις; Έχουμε να κάνουμε τόσο βαθιές αλλαγές ώστε απαιτείται από την πλευρά μας λεπτή ικανότητα χειρισμών και σπάνια ψυχολογική αίσθηση. Μας επιβάλλεται να αποσπάσουμε τις μάζες  από εκεί που βρίσκονται .Μας επιβάλλεται να επιβεβαιώσουμε ξανά την πίστη μας στο Δημιουργό και Πατέρα, που έχει όλη τη δύναμη να επεμβαίνει στη Δημιουργία. Αλλά μας  επιβάλλεται να αποδείξουμε πως αυτός ο ίδιος ο Θεός θέλησε τον άνθρωπο ικανό να κυριαρχήσει στη Φύση και να συμπληρώσει τη Δημιουργία. Μας επιβάλλεται επίσης να διδάξουμε αποφασιστικά πως οι κοινωνικές αδικίες είναι για μας ένα καθημερινό επίσης πρόβλημα (οι μάζες λένε: «μερικοί γεννιούνται πλούσιοι, μερικοί γεννιούνται φτωχοί. Πρέπει να δεχόμαστε τη θέληση του Καλού Θεού»)
            Είναι ενδιαφέρον να προσπαθήσουμε να ζήσουμε και να κάνουμε να ζήσει ,όχι ένας καινούργιος χριστιανισμός-δεν υπάρχει παρά ένας Χριστός και Αυτός μας αρκεί!
            Είναι ενδιαφέρον να προσπαθήσουμε να ζήσουμε και να κάνουμε να ζήσει ο αυθεντικός χριστιανισμός, ο παντοτεινός  χριστιανισμός που η ανθρώπινη αδυναμία μας, πολύ συχνά ,έφθασε να ξεχνά και να παραμορφώνει.

                                                Ντομ Χέλντερ Καμάρα, Δημοκρατία Πανεπιστήμιο Ανάπτυξη,εκδ.Μήνυμα ,Αθήνα 1974,σελ.15-16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...